Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

In curand... BANCILE vor trimite zilnic conturile la FISC

Daca pana acum Fiscul accesa mai greu  informatiile referitoare la detinatorii de conturi, pt ca bancile aveau aceasta obligatie bilunar , iar daca nu le transmiteau amenda era foarte mica, in curand bancile pot fi amendate zilnic pt nedepunerea acestor informatii, ceea ce nu si vor mai putea permite.

In plus, la nivelul Municipiului Bucuresti este creat un soft pilot PatrimVen ce functioneaza ca o baza de date cu informatii privind: patrimoniul, veniturile, angajatorul si conturile bancare ale tuturor bucurestenilor, motiv pt care, fiscul va fi la un clik distanta de a pune poprire pt sumele datorate la bugetele locale sau bugetul de stat.

Incepand cu 1 ianuarie 2016 odata cu schimbarea Codului de procedura Fiscala la art 61 , in ceea ce priveste comunicarea de catre banci  a informatiilor referitoare la conturile bancare exista obligatia ca institutiile de credit sa comunice organului fiscal, ZILNIC,  urmatoarele:

-lista titularilor persone fizice, juridice, sau orice entitati fara personalitate juridica ce deschid sau inchid conturi, dar si datele de identificare a persoanelor ce detin dreptul de semnatura pe conturile deschise la acestea

- lista persoanelor care inchiriaza casete de valori (nou introdusa)

Si o noutate absoluta este  obligaţia transmiterii de informaţii si catre ANAF concomitent...  şi pe acelaşi format... a informatiilor ce se trimit către Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, potrivit Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.