Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De la Londra la New York în doar trei ore: NASA își testează avionul va schimba complet experiența zborurilor comerciale

flightglobal.com
avion supersonic

NASA a demarat o nouă serie de teste în California pentru avionul X-59, care poate atinge viteze supersonice. Această aeronavă revoluționară este primul avion supersonic care minimizează zgomotul puternic asociat cu zborurile la aceste viteze, făcându-l potențial mai prietenos cu mediul și cu comunitățile înconjurătoare.

Aeronava X-59 QueSST, care va ajunge la o viteză de Mach 1,4 sau 1.728 de kilometri pe oră, va fi capabil să zboare de la Londra la New York în doar trei ore, fără să mai producă ”boom”-ul sonic, pe care îl provoca avionul Concorde, scrie gadgetreport.ro.

Potrivit Daily Mail, avionul supersonic dezvoltat de Agenția spațială americană NASA și de compania Lockheed Martin va avea 29,5 metri lungime, anvergura aripilor de 9 metri, iar nasul său lung de 9 metri este proiectat în mod special pentru a minimaliza șocurile de la contactul cu aerul, atunci când aeronava zboară cu viteze foarte mari.

Mutarea de pe șantierul de construcție pe linia de zbor este una dintre numeroasele etape importante care pregătesc X-59 pentru primul său zbor.

content-image

Avionul X-59 al NASA

În continuare, echipa va efectua teste semnificative la sol pentru a se asigura că aeronava este sigură pentru zbor. Noul avion X-59 al NASA va putea zbura până la altitudini de până la 16.000 de metri și va putea transporta doar un pasager, în cazul primului prototip.

Aeronava X-59 – piesa centrală a misiunii Quesst a NASA – este concepută pentru a demonstra capacitatea de a zbura supersonic, sau mai repede de Mach 1, reducând în același timp bubuitura sonică puternică caracteristică avioanelor supersonice.

NASA va zbura apoi cu avionul X-59 deasupra mai multor orașe pentru a aduna date despre reacțiile oamenilor la sunetul generat în timpul zborului supersonic. NASA va furniza acest set de date autorităților de reglementare americane și internaționale pentru a permite, eventual, zborul supersonic comercial.

Misiunea Quiet Supersonic Technology (QueSST), condusă de NASA, este o colaborare de pionierat între guvern și industrie care are ca scop relansarea zborurilor supersonice.

Acest pas revoluționar ar putea reduce drastic timpii de călătorie la nivel global

Misiunea QueSST are două obiective principale. În primul rând, proiectarea și construcția aeronavei de cercetare X-59, echipată cu tehnologie de ultimă oră care atenuează bubuitura sonică asurzitoare asociată în mod obișnuit cu călătoriile supersonice la un zgomot similar avioanelor obișnuite.

Al doilea obiectiv este de a zbura cu X-59 deasupra diferitelor comunități din SUA, pentru a colecta date vitale despre modul în care oamenii răspund la zgomotul generat în timpul zborului supersonic. Aceste date colectate vor fi apoi împărtășite cu autoritățile de reglementare americane și internaționale.

Scopul este de a utiliza aceste informații pentru a redacta și implementa noi reglementări bazate pe sunet în ceea ce privește zborul supersonic.

Acest demers ar putea debloca noi piețe comerciale de mărfuri și pasageri, oferind posibilitatea tentantă de a călători cu avionul mai rapid decât sunetul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.