Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De la Stalin la Saddam Hussein - Care a fost soarta copiilor celor mai infami criminali din istorie

Stalin svetlana peters

Nu-ți poți alege părinții și nu poți schimba trecutul. Acest lucru este cel mai evident la copiii care au fost suficient de nefericiți pentru a avea ca părinți tirani. De la Mao la Manson, dictatorii, ucigașii în masă și chiar liderii de cult au găsit întotdeauna timp să aibă copii, iar acești copii fie au încercat să se distanțeze de atrocitățile rudelor lor, fie le-au apărat acțiunile. Iată 28 de copii ai unora dintre cei mai răi oameni de pe planetă.

 

Edda Mussolini

Edda Mussolini a fost fiica lui Rachel Guidi și a lui Benito Mussolini, un bărbat care avea să devină liderul fascist al Italiei și un dictator tiranic. În presă, ea a fost percepută ca fascistă perfectă, și totuși, pe partea laterală, bea și petrecea cu toți bărbații nepotriviți. În cele din urmă, s-a căsătorit cu contele Galeazzo Ciano, ceea ce l-a mulțumit tatălui ei.

Cu toate acestea, Ciano l-a sfătuit pe Mussolini să nu se asocieze cu Germania nazistă. Mussolini nu a fost mulțumit de această trădare și l-a executat pe Ciano. După aceea, Edda și-a denunțat tatăl, s-a mutat în Elveția, s-a încorporat în industria modei și și-a scris memoriile până la moartea ei în 1995.

 

Charles Manson Jr.

Infamul lider de cult și ucigaș în masă Charles Manson l-a avut pe Charles Manson Jr. împreună cu prima sa soție Rosalie Jean Willis în 1956. După crimele din 1969 și când tatăl său a fost trimis la închisoare, Manson Jr și-a schimbat numele în Jay White. Frații vitregi ai lui Jay White aveau să moară amândoi tragic, unul din cauza unei împușcături, iar celălalt dintr-o supradoză accidentală de droguri.

Jay White s-a sinucis în 1993 și se a spus că și-a luat viața pentru că nu a putut să se împace cu cine era tatăl său. Fiul lui White, Jason Freeman, care este un luptător în cușcă de kickbox, și-a exprimat, într-un interviu, dorința ca tatăl său să fi rămas acolo și să rămână mai mult timp să-și cunoască propriii nepoți. Cadavrul lui Charles Manson a fost predat nepotului său Jason Freeman, iar acesta speră să vândă moșia lui Manson pentru a strânge bani pentru caritate.

 

Kim Jong II

Acesta este un caz în care copilul devine și mai rău decât părintele. Regimul lui Kim Jong II în Coreea de Nord a fost catastrofal din momentul în care a ajuns la putere. De-a lungul anilor, el a fost acuzat de nenumărate încălcări ale drepturilor omului și chiar și-a înfometat oamenii pentru a întări armata.

A ajuns la putere în 1994 și și-a umbrit tatăl în ceea ce privește cruzimea. El a extins chiar și lagărele de concentrare ale tatălui său, care au fost folosite în timpul războiului din Coreea. Când a murit, moartea sa a fost ținută secretă, iar propriul său fiu, Kim Jong-un, a moștenit în mod clar tipul malefic al familiei.

 

Lana Peters

Lana Peters a fost odată Svetlana Alliluyeva și a fost fiica cea mai mică a lui Josef Stalin. După ce mama ei a murit, a fost lăsată în grija tatălui ei și a fratelui ei, care a fost capturat în mod infam și lăsat să moară într-un lagăr de concentrare, când Stalin a refuzat să facă un schimb.

Peters și-a schimbat numele și a părăsit Uniunea Sovietică în 1967. A scris patru cărți, a avut trei copii și a fost căsătorită de trei ori. La vârsta de 85 de ani, Peters a făcut cancer și a murit.

 

Katrin Himmler

Katrin Himmler este nepoata lui Ernst Himmler, iar stră-unchiul ei a fost Heinrich Himmler, unul dintre membrii de frunte ai regimului nazist, care a fost parțial responsabil pentru apariția Holocaustului. Katrin a ales să-și păstreze numele și să-și înfrunte istoria familiei atroce.

Katrin Himmler a cercetat și a scris cea mai bine vândută carte The Himmler Brothers, A German Family History și a declarat că își dorește ca propriul ei fiu să știe cât mai multe despre istoria familiei sale. S-a căsătorit cu un bărbat israelian și a ales să rămână sinceră în ceea ce privește trecutul ei nazist, decât să-l ascundă.

 

Rolf Mengele

Tatăl lui Rolf Mengele a fost Josef Mengele, un bărbat care a fost supranumit „Îngerul morții”. Lucrând în lagărele de concentrare, în special la Auschwitz, Mengele a fost un medic care a efectuat nenumărate experimente asupra femeilor și copiilor care trăiau în lagărele morții. El era obsedat de experimentele cu gemeni și le-a supus diferitelor proceduri, inclusiv amputarea membrelor sănătoase, infectarea în mod deliberat cu boli și transfuzia de sânge a unui geamăn în altul.

Deși Rolf a fost abandonat, a primit încă ani de zile scrisori de la tatăl său rău. Nu a trădat niciodată locația tatălui său autorităților după ce s-a ascuns, dar și-a denunțat tatăl și numele. Se spune că acum este un avocat pensionar care locuiește în Germania.

 

Împăratul Akihito

Împăratul Akihito este fiul cel mare al împăratului Showa al Japoniei, care a fost responsabil pentru o serie de crime de război în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Împăratul nu a fost niciodată judecat pentru implicarea sa. Când fiul său a preluat conducerea în 1990, a studiat mai degrabă politica decât războiul și a schimbat regimul țării sale.

Akihito s-a asigurat că familia lui a devenit mai familiarizată cu poporul său și a mers împotriva tradiției, căsătorindu-se cu un plebeu. De asemenea, a avut grijă să călătorească mai mult decât orice împărat înaintea lui și a întâlnit mulți lideri mondiali. De asemenea, a ales să demisioneze în 2019, ceea ce l-ar transforma în primul împărat japonez care a abdicat de la tron. În multe feluri, Akihito a încercat să nu fie tiranul pe care tatăl său fusese cândva.

 

Jaffar Amin

Jaffar Amin este al zecelea copil oficial al dictatorului tiranic al Ugandei care a guvernat în anii '70, Idi Amin Jaffar. Se spune că Idi Amin a avut peste 40 de copii, iar cei mai mulți dintre urmașii săi au ales să trăiască o viață liniștită departe de istoria îngrozitoare a numelui lor de familie.

Jaffar Amin a ales, în schimb, să apere guvernarea tatălui său asupra Ugandei și reputația sa contaminată de dictator care a gestionat prost din punct de vedere economic Uganda în cei opt ani în care a condus și a comis mai multe cazuri de abuz privind drepturile omului. El plănuiește să scrie o carte care să dea o socoteală despre bărbatul care credea că este tatăl său.

 

Martin Adolf Bormann

Tatăl lui Martin Adolf Bormann a fost secretarul privat al lui Adolf Hitler, Martin Bormann. El a purtat atât numele tatălui său, cât și numele nașului său. Bormann a fost rece și crud față de fiul său și în cele din urmă s-a sinucis în 1945. Fiul său a fugit în Austria, unde s-a alăturat preoției. Nu și-a condamnat niciodată în mod public implicarea tatălui său și a familiei sale în al treilea Reich.

Deși și-a păstrat numele, Bormann s-a îndepărtat cât a putut de nazism. În cele din urmă, s-a îndrăgostit de o asistentă, a trebuit să părăsească preoția și și-a petrecut restul zilelor ca profesor de studii religioase. A murit de bătrânețe în 2013.

 

Li Na

Li Na este fiica lui Mao Zedong și a patra lui soție Jiang Qing. S-a născut în 1940 și a primit o educație politică și a fost crescută în China comunistă. Deși tatăl ei dictatorul a insistat asupra unei „politici a copilului unic” pentru poporul chinez, el însuși a avut trei copii (oficial). Cu toate acestea, ca un afemeiat cunoscut, se crede că a avut mult mai mulți copii.

Li Na a fost în mod clar îndoctrinată de regimul tatălui ei și și-a menținut întotdeauna sprijinul pentru președintele Mao, referindu-se la el mai degrabă ca un om bun, decât ca tiranul despre care se spune că este. Li Na și sora ei Li Min locuiesc în Beijing și preferă să păstreze un profil scăzut.

 

Omar Bin Laden

Omar Bin Laden este fiul lui Osama bin Laden, teroristul din Arabia Saudită responsabil de fondarea organizației militante Al-Qaeda. El a fost legat de atacurile din 11 septembrie din 2001 și a fugit ani de zile înainte de a fi localizat în sfârșit în Pakistan și ucis de unitatea militară de operațiuni speciale a SUA.

Omar este unul dintre cei 20 de copii ai tatălui lui bin Laden și a rupt legăturile cu tatăl său în 2001. Practică, de asemenea, o formă moderată de islam, iar în memoriile sale Growing Up Bin Laden publicate în 2009, își amintește că tatăl său nu a permis niciodată vreunui membru al familiei. membrii să râdă sau să-și exprime orice fel de bucurie.

 

Fidelito Castro

Fidelito Castro a fost fiul cel mare al lui Fidel Castro, revoluționarul cubanez care a pogorât comunismul asupra poporului din Cuba. Fiul său s-a mutat în cele din urmă din Cuba la Miami împreună cu mama sa. Mama lui și familia ei s-au opus dictaturii lui Castro. A studiat fizica nucleară în Rusia și a primit un doctorat. După ce a înființat un program nuclear în Cuba, tatăl său l-a înlăturat din funcție, așa că Fidelito a plecat la Moscova.

În ultimii săi ani, se va întoarce în Cuba și va primi delegații americane în patria sa. În 2018, Fidelito s-a sinucis după mulți ani de luptă împotriva depresiei.

 

Monika Hertwig Goeth

Tatăl Monikai Goeth a fost infamul criminal de război austriac Amon Goeth. Toată viața ei fusese învățată să creadă că nu numai că tatăl ei a fost implicat în cel de-al Doilea Război Mondial, ci că el fusese un erou. Toate acestea s-au schimbat când a vizionat filmul Lista lui Schindler, un film care l-a expus pe tatăl ei pentru ceea ce era el cu adevărat.

Mama lui Monika, Ruth Kadler, s-a sinucis după ce i s-au arătat dovezi despre ceea ce a fost capabil iubitul ei. După ce Monika a văzut filmul lui Spielberg, a fost furioasă, dar a continuat să viziteze supraviețuitorii din Polonia și și-a dat seama care este adevărul. Propria ei fiică, al cărei tată era nigerian, avea să scrie o carte mulți ani mai târziu subliniind modul în care propria ei existență ca persoană de culoare l-ar fi îngrozit pe bunicul ei.

 

Yakov Djugașvili

Yakov Dzhugashvili nu a avut o relație bună cu tatăl său, liderul Uniunii Sovietice, Iosif Stalin. Povestea lor avea să se încheie într-o tragedie absolută. După ce mama lui a murit când era foarte mic, a plecat să locuiască la rude și apoi a urmat universitatea la Moscova. Apoi s-a îndrăgostit de o fată evreică și a încercat să se sinucidă după ce Stalin l-a pus să pună capăt relației.

În 1941, a fost făcut prizonier în timp ce slujea în Armata Roșie. Naziștii s-au oferit să-și schimbe fiul înapoi, dar Stalin a refuzat categoric. Dzhugashvili a ajuns să moară într-un lagăr de prizonieri în 1943, după ce se spune că s-a sinucis. Copiii lui Yakov au reușit să supraviețuiască celui de-al Doilea Război Mondial și și-au petrecut ani de zile apărând onoarea tatălui lor și ignorând istoria bunicului lor.

 

Marko Milosevic

Marko Milosevic este fiul fostului președinte sârb Slobodan Milosevic. Tatăl său a fost acuzat că a fost implicat în crime de război în timpul războiului bosniac, al războiului croat de independență și al războiului din Kosovo. Din păcate, Milosevic avea să moștenească înclinația tatălui său pentru crimă.

A fost un tiran la școală și, după ce a abandonat școala, s-a implicat puternic în lumea interlopă sârbă a crimei organizate. A devenit contrabandist folosind numele tatălui său. Când tatăl său a fost demis din funcția de președinte în 2000, Milosevic a fost forțat să fugă în Rusia. Deși de atunci i s-a acordat statutul de refugiat în Serbia, el este încă interzis din mai multe țări din întreaga lume.

 

Nicu Ceauşescu

Nicu Ceauşescu a fost fiul cel mic al liderului comunist Nicolae Ceauşescu, care a condus România. Întreaga familie a trăit o viață foarte fastuoasă, în timp ce restul țării lor trăia în sărăcie. Nicu a folosit numele tatălui său pentru a intra la universitate, în ciuda faptului că era un student groaznic. Acolo a trăit un stil de viață playboy de băutură și jocuri de noroc.

A fost membru al Partidului Comunist și i-ar fi succedat tatălui său dacă dictatura nu ar fi fost răsturnată în 1989. Ambii săi părinți au fost executați, iar Nicu a fost trimis la închisoare pentru 20 de ani, unde a ispășit doar doi ani și, ulterior, a murit din cauza unor complicații. din dependența lui de alcool.

 

Niklas Frank

Spre deosebire de mulți copii ai liderilor naziști, fiul lui Hans Frank, Niklas Frank, nu are nicio problemă să recunoască că, în fiecare an, fără greș, sărbătorește faptul că tatăl său este mort - Hans Frank a lucrat ca avocat pentru naziști și a fost spânzurat ca criminal de război în 1946.

Niklas Frank este jurnalist și ține adesea discuții despre istoria sa întunecată a familiei și vorbește despre părinții săi îndepărtați emoțional. Tatăl său, dezvăluie el, a fost responsabil pentru moartea multor evrei polonezi, iar mama lui știa totul despre crimele soțului ei.

 

Edda Goering

Edda Goering, fiica lui Hermann Goering, a fost copilul afiș al Germaniei naziste - la propriu. Deși a văzut foarte puțin despre tatăl ei, deoarece s-a născut cu un an înainte ca cel de-al Treilea Reich să preia conducerea, ea și-a apărat caracterul toată viața.

Hermann Goering s-a sinucis luând o pastilă cu cianură pentru a evita execuția, iar Edda și mama ei au fost forțate să fugă în Bavaria. Își petrecea anii de adult în lupte legale cu oameni ale căror bunuri de valoare fuseseră furate în timpul războiului și fuseseră dăruite familiei Goering. Edda a murit la vârsta de 80 de ani și a fost înmormântată într-un loc nedezvăluit.

 

Jean Claude Duvalier

Jean Claude Duvalier a fost fiul celui de-al 34-lea președinte al Haitiului, Francois Duvalier. A moștenit președinția la 20 de ani și a fost mai autoritar decât fusese tatăl său. De-a lungul celor 16 ani în care a domnit, a trăit un stil de viață playboy, deturnând bani de la propriul popor.

În timpul mandatului său și înainte de revolta din 1979 care l-a dat afară, Duvalier a interzis opoziția și s-a asigurat că presa este puternic cenzurată. Și-a petrecut exilul în Franța, iar în 2011 a încercat o revenire politică, care s-a încheiat cu un arest la domiciliu. Duvalier a murit în urma unui atac de cord înainte de a putea fi urmărit penal pentru crimele sale împotriva poporului din Haiti.

 

Bettina Goering

Bettina Goering este strănepoata liderului nazist Hermann Goering. Ea a crescut ascultând un tată care a refuzat să vorbească despre război și o mamă care a onorat memoria lui Adolf Hitler și a unchiului ei Hermann, insistând în același timp că Holocaustul a fost o născocire completă.

În cele din urmă, Goering a fugit de acasă în Germania și a ajuns să se alăture unui cult din Statele Unite. Mai târziu avea să călătorească în Mexic pentru a se steriliza, astfel încât linia de sânge Goering să poată fi întreruptă.

 

Wolf Rudiger Hess

Wolf Hess era fiul lui Rudolf Hess, un bărbat care a fost adjunct al Führerului celui de-al Treilea Reich și care a fost un membru proeminent al Partidului Nazist. Fiul său a fost susținătorul său cel mai avid și și-ar petrece întreaga viață apărând onoarea tatălui său și, de asemenea, încercând să-l facă pe Hess văzut mai degrabă ca un erou decât ca un criminal de război.

Rudolf Hess este, de asemenea, renumit pentru că a călătorit în Scoția pentru a avea discuții de pace cu Marea Britanie. În schimb, el a fost arestat și trimis la închisoare, iar până astăzi nimeni nu a putut confirma dacă aceste „discuții de pace” au fost vreodată menite să aibă loc.

 

Gudrun Burwitz

Gudrun Margarete Elfriede Emma Anna Burwitz a fost fiica lui Heinrich Himmler, șeful SS-ului nazist. Burwitz și-a adorat tatăl, despre care ea susținea că i-a trimis scrisori când era plecat la Berlin și chiar a dus-o să viziteze un lagăr de concentrare când era mică.

În momentul vizitei lagărului, Burwitz părea să manifeste foarte puțină simpatie față de prizonierii pe care i-a descris drept „nebărbieriți și prost îmbrăcați”. În anii ei de adult, ea va continua să fie o activă pro-nazist, care chiar s-a căsătorit cu un coleg nazist-simpatizant.

 

Teodoro Nguema Obiang Mbasogo

Teodorin este fiul președintelui de lungă durată al Guineei Ecuatoriale, Teodoro Obiang Nguema Mbasogo. L-a făcut pe fiul său favorit ministrul Agriculturii și Pădurilor, o funcție de putere de care a abuzat și de care a folosit-o ca o poartă către un stil de viață de mașini rapide și conace scumpe, în timp ce majoritatea populației trăia sub pragul sărăciei.

La fel ca tatăl său, Teodoro, a fost legat de nenumărate cazuri de corupție și, după ce a studiat în SUA, s-a întors în Guineea Ecuatorială pentru a prelua locul tatălui său. El deține unele dintre cele mai scumpe mașini din lume și a fost cercetat pentru corupție și fraudă.

 

Sar Patchata

Sar Patchata este fiica dictatorului comunist Pol Pot. Când tatăl ei a murit în 1998, Patchata a fost adoptată de Tep Khunnal, ambasadorul ONU al Khmerului Roșii. S-a mutat apoi în Malaezia și a obținut o diplomă de master în literatură engleză.

În 2014, ea s-a căsătorit cu Sy Vicheka în fortăreața fostului Khmer Roșii. Tatăl ei s-a sinucis când ea avea doar 12 ani, iar înainte de asta Patchaka și-a petrecut cea mai mare parte a vieții fugind de autorități care doreau să-și închidă tatăl pentru crime împotriva revoluției. De atunci, ea a reușit să ducă o viață normală.

 

Uday Hussein

Uday Hussein a fost primul fiu al lui Saddam Hussein și a fost primul în linie care a moștenit imperiul tatălui său. Totuși, totul s-a încheiat brusc când Hussein l-a ucis pe valetul personal al tatălui său, Kamel Hana Gegeo, la o petrecere în 1988.

Hussein era la fel de extremist ca și tatăl său. El a fost responsabil de Asociația de Fotbal din Irak și de Comitetul Olimpic Irakian, dar și-a tratat urât sportivii și deseori i-a pedepsit fizic. În cele din urmă, a fost ucis în 2003 la Mosul de forțele americane.

 

Mutassim Gaddafi

Mutassim Gadaffi a fost fiul lui Muammar Gaddafi, politicianul și revoluționarul care a condus Libia din 1969 până în 2011. Fiul lui Gaddafi a devenit consilierul său pentru securitate națională, era bine cunoscut pentru modurile sale hedoniste și va invita celebrități precum Mariah Carey, Jay Z, Beyonce. și Lindsey Lohan la petrecerile sale sălbatice.

El a murit alături de tatăl său în 2011, după ce forțele anti-Gadaffi l-au capturat în timpul bătăliei de la Sirte și i-au executat de un pluton de execuție. Cadavrul său, împreună cu trupul tatălui său, au fost expuși și i s-a refuzat înmormântarea într-o zi de la trecere, în conformitate cu legea islamică. Tatăl său a fost acuzat postum de încălcarea drepturilor omului, terorism global și mai multe relatări despre abuz sexual.

 

Prințesa Stephanie a Belgiei

Prințul Stephanie al Belgiei era fiica regelui Leopold al II-lea. Regele Leopold a fost responsabil pentru moartea a între două și 15 milioane de congolezi, pe care i-a folosit ca muncă forțată pentru a recolta și prelucra cauciuc în plantațiile din Congo.

Stephanie s-a căsătorit cu moștenitorul dinastiei Habsburgilor, arhiducele Rudolph, în 1881, iar cuplul a avut o fiică în 1883. În 1889, soțul ei a scăpat de la căsătoria cu o amantă, după care și-au luat viața la o cabană de vânătoare.

 

Brigitte Hoss

Brigitte Hoss era fiica lui Rudolf Hoss, bărbatul responsabil de construirea lagărului de concentrare Auschwitz din Polonia. Un milion de evrei, aproximativ 20.000 de romi și alți prizonieri politici au fost executați sau au murit de boală și/sau de foame în acest lagăr.

După război, Brigitte s-a mutat în Spania, s-a căsătorit cu un bărbat irlandez-american și apoi s-a mutat în SUA. Ea și-a găsit un loc de muncă într-un butic de modă condus de un cuplu de evrei care își cunoștea istoria familiei, i-a păstrat secretul și a ținut-o angajată pt. 35 de ani. Ani mai târziu, Hoss i-a spus autorului Thomas Harding că și-a amintit de tatăl ei ca fiind „cel mai drăguț bărbat din lume” și că el a fost forțat să facă ceea ce a făcut.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.