Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De luni încep să se emită decizii de carantină redusă

carantina

De luni intră în vigoare carantina redusă la cinci zile, a anunțat, duminică seara, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. El a spus că persoanele care erau deja în timpul unei decizii de carantină sau izolare vor fi supuși perioadei reduse.

Alexandru Rafila a fost întrebat dacă decizia de reducere a perioadei carantinei se va aplica și celor care se află deja în timpul unei astfel de măsuri.

„Da! Va fi o măsură care se aplică practic tuturor și celor care se află în acest moment în carantină și aceeași măsură o vom lua și în cazul celor care se află în izolare, pentru că știți bine, trebuie să facem această diferență între carantină - care se referă la persoanele aparent sănătoase, care călătoresc - și izolare, care se referă fie la persoanele bolnave, fie la persoanele care sunt contacți apropiați ai unor persoane bolnave”, a spus ministrul Sănătății, duminică seara, la Antena 3.

Practic, măsura se va aplica și celor care se află deja în carantină sau în izolare.

Cei aflați în această situație vor primi mesaj de la Direcția de Sănătate Publică pentru a fi încunoștiințați despre decizie.

„Oricum, discutăm de practic de 1 - 2 zile în care vor primi aceste mesaje și practic noua durată a izolării, respectiv a carantinei, va fi precizată în mesajul respectiv”, a mai spus Rafila.

CNSU a modificat regulile de carantină, în sensul reducerii perioadei de la 14 la 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală și la 10 zile pentru cele nevaccinate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.