Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De mâine în Italia, ce trebuie să știi!

atentie
Guvernul italian a anunțat că, începând cu 4 mai 2020, vor fi reluate unele activități economice (în principal în sectorul manufacturier, construcții, comerț en gros).
Deplasările persoanelor fizice sunt, în continuare, limitate și trebuie justificate în cazul unui control prin completarea declarației pe proprie răspundere.
Citiți aici lista actualizată de Întrebări & Răspunsuri privind noutățile prevăzute în decretul din 26 aprilie http://www.governo.it/it/faq-fasedue
În interiorul regiunii, deplasările trebuie justificate de motive legate de muncă, situații de necesitate, motive legate de sănătate sau vizite la rude (citiți precizările publicate pe site-ul Guvernului italian pentru detalii).
Sunt interzise deplasările în afara regiunii, cu excepția motivelor legate de muncă, a cazurilor de urgență absolută sau a unor motive legate de sănătate.
Este permisă întoarcerea la propriul domiciliu sau locuință.
‼️ Este absolut interzisă părăsirea locuinței pentru persoanele care sunt supuse măsurii de carantină.
Persoanele care prezintă simptome (infecție respiratorie sau febră peste 37,5ºC) trebuie să rămână la domiciliu, să limiteze contactele sociale și să ia legătura cu medicul de familie.
Este interzisă orice formă de adunare între persoane, atât în spații publice cât și private.
Va fi permis accesul publicului în parcuri, cu condiția de a nu forma adunări și de a respecta mereu distanța de siguranță de cel puțin 1 metru ↔️ între persoane. Primarii localităților au posibilitatea de a închide unele zone, în cazul în care nu va fi posibilă asigurarea respectării acestor condiții.
Rămân închise spațiile de joacă pentru copii.
Este posibilă efectuarea de activități sportive sau motorii în aer liber, cu condiția respectării distanței de siguranță între persoane.
Este obligatorie, pe întreg teritoriul național, protejarea căilor respiratorii în spațiile publice închise, inclusiv în mijloacele de transport și în cazurile în care nu se poate menține distanța de siguranță între persoane. Măsura nu se aplică copiilor cu vârste sub 6 ani. În acest sens, se pot utiliza măști de unică folosință, lavabile sau dispozitive artizanale care permit acoperirea nasului și a gurii.
Este în continuare suspendată activitatea didactică în sălile de clasă, aceasta desfășurându-se online.
Autoritățile regionale sau locale pot adopta măsuri mai restrictive, informați-vă din surse oficiale privind măsurile valabile în zona dvs!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.