Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De Paști, alături de bolnavii incurabili și de cei imobilizați de la Spitalul Sfântul Sava / Video

spitalul sfantul sava

Pacienții care suferă de boli incurabile și cei care au nevoie de supraveghere permanentă, fiind imobilizați la pat sau în scaune cu rotile au nevoie de atenție specială pentru a nu se simți însingurați în perioada Sărbătorilor, când toată familia se strânge acasă. Rămânerea în spital este spre binele lor, iar ei trebuie să simtă acest lucru, inclusiv prin modul special în care sunt tratați de Paște. Psihologul Alina Ion, fondator și manager al Spitalului Sfântul Sava, explică de ce este important ca psihicul pacienților să fie la un nivel cât mai ridicat, mai ales când se confruntă cu boli grave:

”Există o strânsă legătură între minte și trup, acest fapt fiind cunoscut de mii de ani. Medicamentele care tratează suferințe ale organelor nu sunt suficiente dacă nu tratăm cum se cuvine mintea. Rolul psihologului este deosebit de important în tratarea pacienților cu patologii grave, în îngrijirea de paliație. Ei trebuie mereu susținuți și încurajați, să le fie menținută demnitatea până în ultima clipă de viață. Pe de altă parte, pacienții care au suferit accidente vasculare sau accidente fizice grave, care au trecut prin intervenții chirurgicale dificile, care au rămas cu sechele importante mai ales în ce privește mobilitatea și care le afectează independența au nevoie de o susținere psihică deosebită pentru a putea parcurge cu voință procedurile de recuperare medicală. Noi, în Spitalul Sfântul Sava, punem preț deosebit pe relația dintre personal și pacienți, fiecare angajat fiind un fel de psiholog. Fără încurajări permanente, fără zâmbetul de susținere, fără tonul blând, bolnavii se simt stingheri, oricât de bune ar fi condițiile de internare sau tratamentul ce le este acordat. La Spitalul Sfântul Sava, toți angajații, și avem peste 150, sunt apropiați de pacienți, obligația lor principală fiind aceea de a fi umani și solidari cu suferința”.

Sărbătoarea Paștelui pe un pat de spital, în timp ce gândul zboară acasă, la familie, este o încercare pentru cei mai mulți dintre pacienți. ”La Spitalul Sfântul Sava este o tradiție ca de fiecare sărbătoare religioasă să facem în așa fel încât pacienții să simtă cât mai puțin dorul de casă. Încercăm să le creăm condiții cât mai apropiate de obiceiurile pe care le-ar fi urmat dacă ar fi fost acasă. De Sărbători, eu sunt mereu în spital, alături de întreaga mea familie, soțul și cele două fiice, fiind cu toții implicați în gestionarea Spitalului Sfântul Sava. Am adus preoți pentru Sfânta Spovedanie a tuturor pacienților care doresc să respecte această Taină. Meniul din ziua de Paște este unul special, cu decoruri festive deosebit de frumoase, chiar dacă este unul ce respectă dieta specifică fiecărei patologii. Faptul că le suntem alături permanent pacienților noștri, că-i îmbrățișăm cu căldură, că le vorbim mereu cu zâmbetul pe buze, faptul că inclusiv procedurile de recuperare medicală sunt realizate cu blândețe, deși sunt deosebit de solicitante, ajută pacienții să treacă mai ușor peste momentele dificile. Orice specialist, înainte de a fi specialist, trebuie să fie empatic, căci are de a face cu oameni sensibili, care suferă fizic și mental, iar noi avem un rol deosebit de important în a-i face pe pacienți să se simtă bine, oricât de gravă ar fi boala de care suferă”, a mai spus fondatorul Spitalului Sfântul Sava.

”Spitalul Sfântul Sava urează tuturor Sărbători fericite, cu sănătate și lumină în suflet și în gând! Asigurăm familiile tuturor pacienților noștri că rudele lor sunt pe mâini bune și că facem tot ce e posibil să simtă cât mai puțin dorul de acasă. Paște Fericit!” – ALINA ION, manager al Spitalului Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.