Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De se infectează unele persoane cu două tulpini de coronavirus

Mediafax.ro
laborator teste experimente cercetator

Unele persoane se infectează cu două tulpini de coronavirus, acest lucru fiind numit de specialiști „co-infecție”, a explicat șeful Comitetul de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță. El a explicat că atât Delta, cât și Omicron „concurează pe aceeași receptori”, însă Omicron este mult mai infecțios ceea ce poate duce la cazuri de infecții simultane.

„ Aceste virusuri circulă în momentul de față la nivel populațional și vedem foarte clar din datele științifice că imunitatea nu este încrucișată în totalitate.

Adică faptul că ai trecut prin infecția cu Delta nu te protejează foarte mult de reinfecția cu varianta Omicron, și atunci există această posibilitate să faci co-infecție, cum numim noi.

Ele sunt virusuri care, practic, competiționează pentru aceiași receptori, însă faptul că Omicron este mult mai infecțios, ele pot să genereze infecții simultan la aceeași persoană. Deci ne putem infecta.

Și asta creează cel puțin pe gazdele imunodeprimate, adică la acele persoane care au probleme serioase de imunitate, pot să faciliteze, dacă vreți, recombinarea celor două virusuri și apariția unui virus care pot să aibă caracteristici diferite, în sensul în care Omicron știm că are în momentul de față o virulență intrinsec mai redusă, poate să se modifice”, a declarat Gheorghiță întrebat cum este posibil ca o persoană să fie infectată cu două tulpini în același timp.

El a precizat că obiectivul este în acest moment ca „pacientul să aibă acces la medicație, la vaccinare și mai puțin putem avea în momentul de față măsuri eficiente care să blocheze transmiterea”.

„Este important să reducem cât se poate de mult mortalitatea”, a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.