Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De TEAMA coronavirusului, DEȚINUȚII nu mai sunt duși la Penitenciarul Târgu-Jiu. Psihologul E IZOLAT acasă

puscarie amnistie gratiere

Condamnații nu mai sunt duși la Penitenciarul Târgu-Jiu, după ce un psiholog a fost nevoit să se izoleze acasă. Psihologul interacționase cu persoane care au avut contact cu italianul infectat cu noul coronavirus, care trecuse prin Gorj.

Conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu a decis ca nicio persoană condamnată în această perioadă să nu mai fie primită în unitate, după ce unul dintre psihologii instituției s-a izolat acasă, timp de 14 zile. Femeia nu are simptome, dar vecina ei din localitatea Drăguțești, angajată a Primăriei din localitate, a interacționat cu persoane care s-au întâlnit cu italianul infectat cu noul coronavirus.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Târgu-Jiu, de teama coronavirusului, s-a decis ca nicio persoană condamnată, în aceste zile, de judecători, să nu fie adusă în unitatea de detenție.

Citește și: Dana Budeanu, cu mască de protecţie cu dantelă: 'Fă tu poluarea mai mică, fătălăule!' (VIDEO)

„Într-adevăr, una dintre măsuri este și aceasta, ca pe o perioadă de timp, nou-depușii să meargă la Craiova, indiferent de situația lor. Este o măsură de moment, dar se va reveni la situația anterioară. Este una dintre măsurile luate pentru a preveni, pe orice cale, riscul infectării cu acest nou virus. Nu suntem în carantină, sub nicio formă. În contextul în care primul caz a fost raportat în județul Gorj, s-au luat niște măsuri suplimentare", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Lavinia Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.

În aceste condiții, marți, polițiștii din județul Gorj au fost nevoiți să transporte un bărbat de 40 de ani, condamnat la un an de închisoare pentru furt, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

În închisoare sunt acum 263 de deținuți.

Psihologul închisoare are o vecină angajată la Primăria Drăguțești, pe unde trecuse italianul bolnav de coronavirus care a stat câteva zile în Gorj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.