Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De teama crizei demografice, Vladimir Putin le-a cerut rușilor să facă mai mulți copii: 'Hai să reînviem aceste tradiții excelente'

Agerpres - Reuters
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin le-a cerut rușilor să facă mai mulți copii. Criza demografică din Rusia este agravată de numărul mare de soldați care au murit în războiul din Ucraina, relatează Business Insider.

Liderul de la Kremlin a declarat că Rusia trebuie să reîntoarcă la momentele în care familia era cel mai important aspect.

„Multe dintre bunicile și străbunicile noastre au avut șapte, opt sau chiar mai mulți copii. Haideți să păstrăm și să reînviem aceste tradiții excelente. Familiile numeroase trebuie să devină norma, un mod de viață pentru toți oamenii Rusiei. Familia nu este doar fundamentul statului și al societății, este un fenomen spiritual, o sursă de moralitate. Păstrarea și creșterea populației Rusiei este obiectivul nostru pentru următoarele decenii și chiar generațiile viitoare. Acesta este viitorul lumii ruse, Rusia eternă, veche de un mileniu”, a mai adăugat Vladimir Putin.

Vladimir Putin a venit cu acest îndemn de teama crizei demografice din Rusia, pe care războiul din Ucraina ar fi înrăutățit-o.

De la declanșarea războiului din Ucraina, aproximativ 900.000 de persoane au fugit din țară, iar alte 300.000 au fost înrolate pentru lupta împotriva ucrainenilor. De asemenea, 50.000 de soldați ruși ar fi murit în acest război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.