Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De teama tulpinii africane, România și colegele din UE au suspendat zborurile cu mai multe țări din sudul Africii

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam avion hercules

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit vineri să suspende temporar legăturile aeriene cu Africa australă după depistarea unei noi variante a coronavirusului, a anunţat pe Twitter preşedinţia slovenă în exerciţiu a Consiliului UE, transmit Reuters şi dpa.

Un comitet de experţi sanitari din toate cele 27 de state UE 'a convenit asupra necesităţii de activare a ''frânei de urgenţă'' şi impunere de restricţii temporare la toate călătoriile în UE din Africa australă', a indicat preşedinţia slovenă, după ce Comisia Europeană a propus puţin mai devreme activarea acestui mecanism.

Citește și: ALERTĂ în Europa - Primul caz de contaminare cu noua tulpină de COVID, B.1.1.529, depistat în Belgia

De asemenea, potrivit acordului, statelor membre li se solicită să testeze şi să plaseze în carantină toţi pasagerii sosiţi din această regiune, scrie agerpres.ro.

Conform unei surse europene, restricţiile vizează Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia şi Zimbabwe.

Citește și: Veștile proaste vin în valuri: Vaccinurile sunt puțin eficiente împotriva noii variante a coronavirsului din Africa de Sud (virusolog)

Denumită pentru moment B.1.1.529, noua variantă detectată în Africa de Sud prezintă mutaţii multiple şi are potenţialul de a fi extrem de contagioasă, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care văd în noua tulpină semnale ce anticipează un nou val al pandemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.