Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De unde au oamenii bani?

Oamenii își fac servicii reciproce. Din asta câștigă ei, oamenii, bani. Se ajută reciproc și își plătesc acest ajutor. Ăla face case, altul face mașini, unul face roșii, altul lapte, unul carne, altul telefoane șamd.

Apoi vin politicienii și funcționarii, domnul Neluțu Oltean, domnul Darius Vâlcov, domnul Orlando Teodorovici, domnul Relu Fenechiu, doamna Crinuța Dumitrean, doamna Elena Udrea, domnul Sorin Oprescu, domnul Marean Vanghelie, domnul Gabriel Biriș, domnul Traian Băsescu, domnul Victor Ponta, domnul Viorel Hrebenciuc și încă nenumărați domni și doamne din politică și administrația statului, și le iau o parte din bani. Se numește colectare la bugetul de stat, la bugetul asigurărilor sociale, la bugetele locale, la tot felul de fonduri de urgență, catastrofă, solidaritate și rezervă.

Economia națională sunt oamenii care își fac servicii reciproc. Oamenii câștigă bani de la unii la alții, prin relațiile economice. Nu fură de la stat, nu iau din averea ancestrală și preexistentă despre care vorbeam acum câteva săptămâni (Doctrina economică a românilor și impozitarea clădirilor în funcție de destinație). Doar politicienii, funcționarii și rețelele lor fură bani. Și nu fură de la stat și din averea națională și ancestrală, fură din banii contribuabililor. De aici și supărarea că nu toți oamenii se lasă furați. Unii, din cauza fiscalității excesive, din sărăcie, frica de birocrație sau pur și simplu fiindcă nu vor, evită fiscalizarea banilor pe care îi câștigă ei, din munca lor. Românii ăia nu fură. Dar nici nu se lasă furați. Nu e chiar același lucru. ”Da, dar vor sistem public de sănătate!” Nu, nu vor. Vor liberalizarea sistemului de sănătate. Vor liberalizarea sistemului de pensii. Vor liberalizarea sistemului de educație.

”Uitați acest neisprăvit care bea țuică din sudoarea poporului și nu-l lasă pe Biriș să fugă cu jumate din ea și cu dopul! Priviți acest monstru cu Mercedes făcut din sudoarea poporului și care nu-l lasă pe Biriș să fugă cu motorul, caroseria și o roată!” Nu, domnilor, amârâtul bea țuică din munca la câmp iar ălălaltul și-a luat merțan din banii și ideile și munca și nervii lui. A, nu i-au anunțat pe Biriș, Orlando, Relu și Crinuța și nu le-au adus tributul pe tavă? Nu e nicio nenorocire. Dacă Viorica din Clejani își bagă banii la țâțe și nu-i dă lui Băsescu, Ponta, Hrebenciuc și Udrea, nu e nicio catastrofă. Dimpotrivă. E mai bine ca banii să rămână la cei ce i-au făcut muncind decât să se ducă la politicieni, funcționari și rețelele lor mafiote.

Politicienii și funcționarii ar trebui să lase pulanele de polițai și să umble și la motivații. Când negociezi salariul brut la 3000 de lei și iei în mână doar 1700 fiindcă 1300 se duc în găurile negre ale politicienilor, funcționarilor și rețelelor lor mafiote nu prea te încântă munca fiscalizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.