Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De Ziua Independenței Ucrainei, Rusia ar putea provoca moartea unor cetățeni străini în scopul demonizării forțelor armate ale Ucrainei (presa ucraineană)

ft.com
razboi rusia ucraina

Aproximativ 13 mii de soldați bieloruși activi și foști soldați au acceptat să participe la războiul împotriva Ucrainei de partea armatei ruse.

Acest lucru a fost declarat de șeful adjunct al Departamentului operațional principal al Statului Major General, Oleksii Hromov, în timpul unei conferințe de presă.

"Există suspiciuni că, în ajunul Zilei Independenței Ucrainei, Rusia ar putea provoca moartea unor cetățeni străini, cu scopul de a demoniza Forțele Armate ale Ucrainei și de a implica definitiv Belarusul în ostilități", a declarat Hromov.

"Șase batalioane ale Forțelor Armate ale Belarusului au fost desfășurate de-a lungul frontierei de stat a Ucrainei și îndeplinesc sarcini în zonele de frontieră cu Ucraina. În general, conform datelor disponibile, Rusia continuă să implice Belarusul într-un război la scară largă împotriva Ucrainei. Potrivit datelor preliminare, până la 13.000 de persoane din actualele și fostele unități militare ale forțelor de operațiuni speciale din Belarus, precum și din poliția antidistrugere, și-au semnat consimțământul de a participa la războiul împotriva Ucrainei", a declarat el.

Hromov a adăugat că Rusia invită pe terenurile de antrenament din Belarus reprezentanți străini din Siria, Mali, Laos și Uzbekistan, care pot fi, de asemenea, trimiși în luptă împotriva Ucrainei, potrivit babel.ua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.