Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De Ziua Internațională a Femeii, guvernul german le promite femeilor un mai mare acces la funcțiile de conducere în misiunile externe diplomatice

timesofisrael.com
heiko maas

Numărul femeilor aflate în posturi de conducere de rang înalt în Ministerul de Externe german a crescut puternic în ultimul an, dar femeile continuă să fie subreprezentate în misiunile diplomatice din străinătate, a declarat joi şeful diplomaţiei de la Berlin, Heiko Maas, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alimentele noastre, pline de pesticide! Semnal de alarmă tras de Comisia Europeană

'Femeile rămân subreprezentate în funcţii de conducere în serviciul extern, în special în misiunile noastre diplomatice. De aceea, vom schimba acest curs', a declarat social-democratul Heiko Maas, într-un discurs la Berlin în ajunul Zilei Internaţionale a Femeii.

'Ministerul nostru trebuie să devină mai divers şi mai incluziv, astfel încât să putem reprezenta Germania de astăzi şi de mâine în toate faţetele sale în străinătate', a afirmat el.

Procentul femeilor aflate în funcţiile de conducere de rangul al doilea este acum de 45%, faţă de 27% în urmă cu un an.

Totodată, Maas a explicat că disparităţile actuale îşi au originea din urmă cu 20 de ani, când femeile reprezentau doar 10%-20% din noii angajaţi în minister.

El a anunţat că la Ministerul de Externe va fi numită în curând o femeie în funcţia de secretar de stat, doar a doua din istoria instituţiei, şi a mai subliniat că aceasta are nevoie de o nouă cultură care să promoveze un mai bun echilibru între muncă şi viaţa personală.

Maas a mai afirmat că Germania ar trebui să conducă prin puterea exemplului în ce priveşte egalitatea de gen şi emanciparea femeilor, un subiect pe care îl promovează în Consiliul de Securitate al ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.