Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ziua SUA, noua Constituție a Rusiei intră în vigoare: INTERZIS la căsătorii homosexuale, credința în Dumnezeu este legalizată

vladimir putin lumanare

Reforma constituţională aprobată de alegătorii ruşi urmează să intre în vigoare sâmbătă, a anunat vineri Kremlinul, relatează Reuters.

Această reformă a preşedintelui Vladimir Putin îi oferă posibilitatea să rămână la conducerea ţării până în 2036, scrie news.ro.

Citește și: Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat o nouă decizie pentru românii care călătoresc în Europa

Unul dintre amendamentele cele mai controversate îi conferă lui Vladimir Putin opţiunea a două mandate suplimentare la terminarea celui actual în 2024. El va avea astfel posibilitatea de a rămâne la Kremlin până în 2036, când va împlini 84 de ani.

Revizuirea introduce de asemenea în Constituţie principii conservatoare dragi preşedintelui - credinţa în Dumnezeu, căsătoria rezervată heterosexualilor, învăţământul patriotic - precum şi garanţii sociale, ca indexarea pensiilor.

Citește și: EXCLUSIV Victorie mare pentru Dumitru Coarnă! Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

Aproape opt alegători ruşi din zece care s-au prezentat la urne au aprobat această revizuire constituţională, un scor prezentat joi de Kremlin drept un ”referendum triumfal al încrederii” în Putin, respins de opoziţie, care denunţă fraude, drept ”mincinos”.

Guvernul i-a încurajat pe alegători să susţină această reformă - catalogată drept o ”lovitură de stat constituţională” de către criticii ei -, promiţându-le, prin tragere la sorţi, apartamente şi organizând campanii de comunicare cu privire la alte subiecte populare supuse referendumului, precum menţinerea pensiilor şi interzicerea de facto a căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

Citește și: Mesajul lui Traian Berbeceanu după ce s-a înscris în PNL: ‘Pentru că mereu am avut simpatii liberale. Jos, la talpă, în linia întâi’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.