Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEBANDADĂ în Etiopia! SUA avertizează piloții: Sunt expuși la împușcături sau la lovituri cu rachetă

Twitter
Etiopia

SUA au emis un avertisment pentru piloții care aterizează și decolează de pe aeroportul din Addis Abeba din Etiopia, potrivit căruia ați putea fi „expus direct sau indirect la foc la sol sau la foc de rachetă”.

Un aviz al Administrației Federale a Aviației a citat „confruntările în curs” dintre forțele etiopiene și luptătorii din Frontul de Eliberare a Poporului din Tigray (TPLF), în avertismentul adresat piloților care operează de pe Aeroportul Internațional Addis Abeba Bole. Avertizarea a fost emisă miercuri, la o zi după ce SUA și-au îndemnat cetățenii să părăsească țara imediat, deoarece luptele riscau o escaladare în continuare, relatează AlJazeera. Avizul FAA a spus că nu au existat rapoarte de întreruperi la aeroport și „nicio indicație privind intenția de a amenința aviația civilă”. Acesta a adăugat că riscul pentru avioanele care se apropie și care pleacă ar putea crește dacă luptătorii Tigrayan încercuiesc capitala.

Luptele din Etiopia au început în noiembrie 2020, când guvernul prim-ministrului Abiy Ahmed a trimis trupe în regiunea Tigray de nord. Forțele guvernamentale au fost acuzate că blochează zona și inhibă fluxul de ajutor internațional.

Între timp, luptătorii Tigrayan au avansat în ultimele luni în regiunile vecine Amhara și Afar. La începutul lunii noiembrie, au format o coaliție cu alte grupuri rebele și au amenințat că vor mărșălui asupra capitalei. Ambele părți au fost acuzate că au comis atrocități în timpul anului de lupte, care au ucis mii de oameni, au strămutat peste două milioane și au lăsat sute de mii să se confrunte cu condiții asemănătoare foametei. Între timp, Uniunea Africană, SUA și alți actori regionali s-au luptat pentru a calma tensiunile în ultimele săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.