Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Debitul Dunării, în creştere până la 5.900 metri cubi/secundă pe parcursul săptămânii viitoare, potrivit INHGA

Cristi Șelaru
Dunărea

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere pe parcursul săptămânii viitoare până la valoarea de 5.900 metri cubi/secundă (mc/s), însă se va situa sub media multianuală a lunii aprilie, de 7.900 mc/s, conform prognozei emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până pe 10 aprilie 2021, potrivit Agerpres.

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând prima parte a intervalului, când vor fi relativ staţionare pe sectorul Olteniţa - Tulcea.

Conform INHGA, în perioada 4 - 10 aprilie 2021, prognoza pentru râurile din România arată că debitele medii zilnice, în primele trei zile ale intervalului, vor fi în general în creştere ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.

Citește și: EXCLUSIV Fostul ministru Pintea IA CU ASALT specialiștii din DNA - Afirmă că ei nu fac parte din organul judiciar și vrea ANULAREA actelor lor în cazul de mare corupție

"Creşteri mai importante de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor mai însemnate cantitativ prevăzute, sub formă de aversă, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot înregistra pe unele râuri din zonele de deal şi munte, în special pe cele din jumătatea sudică a ţării", se arată în prognoza INHGA.

În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.