Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Debitul Dunării la intrarea în ţară va creşte până la 9.500 mc/s, în următoarele zile

Cristi Șelaru
dunare

Debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară va fi în creştere în următoarele zile până la valoarea de 9.500 metri cubi pe secundă (mc/s), situându-se peste media multianuală a lunii mai, potrivit prognozei emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până la 27 mai 2023.

"Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în primele patru zile ale intervalului până la valoarea de 9.500 mc/s, staţionar în următoarea zi, apoi în scădere până la valoarea de 9.300 mc/s, situându-se peste media multianuală a lunii mai (7.250 mc/s). În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere", arată prognoza INHGA, scrie agerpres.ro.

De asemenea, prognoza săptămânală (21 - 27 mai 2023) emisă pentru râurile din România arată că debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari din sud-vestul ţării, unde vor fi în scădere în primele două zile ale intervalului.

"Pe toată durata intervalului, sunt posibile creşteri de niveluri şi debite, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, pe râurile din zonele de deal şi de munte, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, sub formă de aversă, mai însemnate cantitativ şi cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană înaltă", potrivit hidrologilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.