Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Debitul Dunării va creşte la 2.900 mc/s în următoarele zile însă rămâne sub media lunii octombrie (INGHA)

Cristi Șelaru
Dunărea

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în următoarele zile, până la valoarea de 2.900 metri cubi/secundă (mc/s), situându-se însă sub media multianuală a lunii octombrie (3.850 mc/s), conform prognozei realizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

"Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar în primele două zile ale intervalului de prognoză, în jurul valorii de 2.300 mc/s, apoi în creştere până la sfârşitul intervalului până la valoarea de 2.900 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii octombrie (3.850 mc/s). În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în prima parte a intervalului de prognoză în creştere uşoară pe sectorul Gruia - Calafat şi relativ staţionare pe sectorul Bechet - Tulcea, iar în partea a doua a intervalului vor fi în creştere pe sectorul Gruia - Brăila şi relativ staţionare pe sectorul Galaţi - Tulcea", arată prognoza debitelor şi nivelurilor pentru intervalul 9 - 16 octombrie 2021, emisă de INHGA.

Pe râurile din ţară, prognoza de specialitate arată că debitele medii zilnice vor fi în prima zi a intervalului de prognoză (10 octombrie), în general staţionare, exceptând râurile din sud-vestul ţării, care vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării. În restul intervalului, respectiv până pe 16 octombrie, debitele vor fi relativ staţionare.

"Sunt posibile creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte din nordul şi centrul ţării, datorită precipitaţiilor prognozate", avertizează hidrologii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.