Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Debitul Dunării va fi în creştere în perioada următoare, cu valori peste media multianuală a lunii iunie, avertizează hidrologii

Agerpres
Dunarea

Debitul apelor Dunării se va situa în creştere în următoarele zile, până la valoarea de 6.800 mc/s, cu 400 mc/s peste media multianuală a lunii iunie, informează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Astfel, până pe data de 25 iunie, ora 7:00, în aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în creştere, potrivit agerpres.ro.

Citește și: LOVITURĂ DE TEATRU! Ce NU s-a spus despre Legea care TAIE pensiile speciale

La nivel general, debitul fluviului Dunărea, la intrarea în ţară pe secţiunea Baziaş, va fi în creştere până la valoarea de 6.800 mc/s, situându-se peste media multianuală a lunii iunie (6.400 mc/s), cu excepţia primelor trei zile din intervalul de prognoză analizat.

În acelaşi timp, în intervalul 19 iunie, ora 7:00 - 25 iunie, ora 7:00, pe râuri debitele medii zilnice vor fi, în general, în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.

Vor fi posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale Cotelor de apărare, mai ales pe unele râuri din zonele de deal şi munte din jumătatea de vest ţării, susţin hidrologii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.