Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Debut cu stângul în timpul învestirii pentru noul bașkan al Găgăuziei. A fost ajutată să pună mâna pe Constituție și a sărutat doar drapelul autonomiei găgăuze

notka.md
Eugenia Guțul

Debut cu stângul pentru Eugenia Guțul, care a încălcat mai multe proceduri în timpul învestirii sale în funcția de bașkan al Găgăuziei.

În timpul jurământului, aceasta nu și-a pus mâna pe Constituție, un gest sfidător care a fost, însă, corectat de Dmitri Konstantinov. Președintel Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, a intervenit rapid, i-a luat mâna și i-a pus-o pe Constituție, conform deschide.md.

De asemenea, la finalul citirii jurământului, Guțul a mai făcut un gest de dispreț față de R. Moldova. Ea a sărutat doar drapelul autonomiei găgăuze, evitând să sărute drapelul R. Moldova.

După ce a coborât de pe scenă, Eugenia Guțul nu a mai avut timp de persoanele adunate acolo. Mai mult, aceasta și-a stricat din start relația cu presa, refuzând să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Presa, care a vrut să afle din ce surse a fost finanțată ceremonia în cadrul căreia a fost învestită Guțul, inclusiv onorariile artiștilor care au evoluat pe scena de la Comrat, a fost ținută departe de noul bașkan de reprezentanții fostului Partid „ȘOR”.

Amintim că Curtea de Apel Comrat a confirmat pe 22 mai legalitatea rezultatelor alegerilor bașkanului Găgăuziei, precum și a validat mandatul Eugeniei Guțul.

De menționat că Eugenia Guțul l-a învins în turul II al alegerilor bașkanului pe socialistul Grigori Uzun.

În cadrul campaniei electorale, Eugenia Guțul și formațiunea care a înaintat-o, Partidul ”ȘOR”, au fost acuzați de coruperea alegătorilor, transportare organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare, plasare a afișajului electoral în locuri nepermise și achitare a mijloacelor bănești pentru acesta din surse financiare nedeclarate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.