Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decapitări în PNL București la ordinul lui Orban. Legăturile cu PSD, motiv de zburat din funcțiile de partid

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

În PNL se pregătesc noi măsuri extreme la adresa celor care fie colaborează cu actula Putere, fie fac non-combat. După eliminarea de pe lista de comunicatori a liberalilor prea prietenoși cu PSD, acum se trece la  debarcarea  din funcții a  liderilor de filiale, vinovați de același păcat.

Totul a pornit de la nemulțumirea liderului PNl Ludovic Orban  față de lipsa de unitate manifestată în unele  filiale de  colegii de partid și de colaborările locale menținute cu PSD. La nivelul PNL Târgu Mureș,  Biroul Permanent al  acestei organizații a  fost  dizolvat încă din luna august, pe motiv că a sprijinit , prin proprii reprezentanți,  numirea ca  viceprimari a unui pesedist și a unui udemerist la nivelul acestui municipiu, fără acordul conducerii organizației județene. În fapt, această măsură, impusă de  conducerea PNL Mureș, a provocat un conflict pe  față între  vechii liberali și  partneerii lor veniți  prin fuziune din fostul PDL. De asemenea,  conflictul cu  primarul orașului Dorin Florea, acum independent politic, s-a adâncit în urma cestei măsuri, liderul PNL Târgu Mureș, Ovidiu Moldovan , fiind un apropiat  al acestuia..

Orban vrea soluții pentru refacerea unității filialei și pentru mobilizarea acesteia pentru lupta cu PSD.

"Ultima oară când a fost acolo a criticat dizolvarea  BP-ului și  le-a cerut  colaborare mai strânsă între tabere și să rezolve  problema cât mai rapid. Colegii noștri au promis asta, dar după plecarea lui, au făcut tot cum i-a  tăiat capul. Nici până acum nu s-a ales noul BP. Mai mult, am fost informați că din noul Birou  vor face parte și consilierii municipali care au votat pentru PSD și UDMR", susțin surse din conducerea PNL.

Planurile celor din filială  au provocat nervozitate în rândurile  conducerii din Modrogan. La BEX-ul de ieri, Orban i-a avertizat pe colegii de partid că va  schimba foaia și  va trece la măsuri mult mai autoritare, dacă filialele nu înțeleg să ase micile înțelegeri deoparte și nu luptă la nivel local împotriva PSD și ALDE.

Potrivit surselor citate, avertismentul lui Orban va fi urmat de debarcarea unui lider de filială, care va fi folosit ca exemplu pentru colegii care au încă diverse legături și interese comune cu PSD.

"Colaborarea dintre Florin Alexe și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță este  notorie.  Consilierii noștri nu fac niciun efort să stopeze măsurile propuse de edil, dimpotrivă, votează cot la cot cu  cei de la PSD și ALDE, iar conducerea de sectornu a  făcut niciun efort să descurajeze aceste practici", ne-au explicat  sursele citate, unul din motivele pentru care liderul PNL de Sector 3 va rămâne  fără funcție.

Tot Alexe s-ar afla  și în spatele numirii liberalului Victor Ionescu, unul din apropiații săi, în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Românilor de Pretutindeni.  Liderul PNL Sector 3 a profitat de  bunele sale relații cu PSD pentru a obține această decizie din partea premierului Mihai Tudose. Iar acest lucru nu a fost privit deloc cu ochi buni de conducere, Orban cerând excluderea  din partid fostului șef al organizației de Diaspora.

Decizia de înlăturare din funcție a lui Florin Alexe va fi supusă, săptămâna viitoare,  la pachet cu dizolvarea întregului BP al PNL Sector 3, aprobării Biroului Executiv, nefiind excluse pe  viitor măsuri similare pentru alți liberali cu funcții de conducere, dar cu legături dovedite de colaborare cu adversarii politici, mai susțin sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.