Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decebal Traian Remeș face dezvăluiri CUTREMURĂTOARE

decebal_traian_remes_fd5f409fba

Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeș, cel care a făcut trei ani de închisoare în ”Dosarul Caltaboșul”, face dezvăluiri cutremurătoare despre viața în închisoare.

"Eu nu văd altceva în mişcarea aceasta decât o disperare teribilă şi, credeţi-mă, în închisoare se rabdă mult mai greu vremea vara, pe călduri şi cu mirosurile de acolo. Putoarea te omoară, căldură în sine te zdrobeşte şi toţi fierb în suc propriu cum a vrut Iliescu să fiarbă revoluţionarii în primăvara din 1990.

Nu poate înţelege un necăjit din închisoare cum e dispusă România să aleagă între a rezolva omeneşte cât este posibil starea lor sau a plăti 80 de milioane de euro anual pentru 30.000 de deţinuţi, undeva la 2.000 şi ceva de euro pe an de deţinut. Lucrurile au luat-o cu totul razna. Pe de altă parte, au aflat că există protecţie teribilă în închisorile din România şi acolo există oameni care o duc extrem de bine. Având legături şi relaţii de tip păcătos şi cu cei din afară, dar şi cu cei din structura penitenciarelor belferesc.

Aşa cum omul liber ajunge într-un moment când nu mai poate - s-a ajuns şi în închisori. Oricum din punctul meu de vedere o amnistie curajoasă la cei cu pedepse prea mari pentru fapte prea mărunte şi nu au decât să excludă omoruri, violuri, această problemă a corupţiei demnitarilor şi funcţionarilor statului, dar pentru droguri uşoare pedepsele din România sunt foarte apăsătoare, pentru furtişaguri mărunte iar sunt foarte mari", consideră fostul demnitar, informează România TV.

"Există oameni care au furat mai mult decât tot ce au furart 95% din hoţii din spatele gratiilor şi nici vorbă măcar să fie trimişi în judecată. Iar pe hoţul mărunt împins de nevoia de a mânca îl duci în închisoare ani de zile.

Eu nu vreau să incit sub nicio formă la revoltă. Cei de afară fac revoluţie când întorc autorităţile pe dos, de ce în spatele gratiilor o numim doar revoltă. Dacă 30.000 de oameni din Bucureşti au schimbat un Guvern...30 de mii de puşcăriaşi nu pot determina Guvernul să vină după 14 ani de zile cu o iertare..că se practică peste tot în statele din Occident.

De multe ori în discuţiile cu colegii din timpul detenţiei le-am spus că mă simt între ei ca în anumite momente din Parlament, Guvern sau întâlniri politice pentru că şi subiectele cu ei şi subiectele pe care le aveam în instituţii presupuneau o luptă între oameni. Presupunea alianţa unor oameni într-un interes constient al lor. Acolo in puscarie, spre deosebire de afara lucrurile sunt mai acute pentru ca oamenii se bat pe lucruri foarte marunte.

Oamenii se bat pe chiştocul de tigara pentru care alearga 2,3 sau 7 amarati dintr-o data...pentru o coaja de paine...ori isi doresc o camera cu mai putini. De asemenea, îsi doresc o camera sa nu existe barbati prea virili ca sa nu-i facă femei, iar autoritatea se face ca nu vede si nu aude nimic din ce aduce atingere detinutilor in relatiile dintre ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.