Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Numărul deceselor cauzate de consumul de alcool a crescut cu aproape 30% în primul an al pandemiei

adevarul
vin bautura alcool

Rata deceselor care pot fi atribuite direct alcoolului a crescut cu aproape 30% în SUA în primul an al pandemiei COVID-19, potrivit noilor date guvernamentale.

Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor declarase deja că numărul total al acestor decese a crescut în 2020 și 2021. Două rapoarte ale CDC din această săptămână au oferit detalii suplimentare cu privire la grupurile care au cele mai mari rate de deces și statele care înregistrează cele mai multe cazuri.

"Alcoolul este adesea trecut cu vederea" ca o problemă de sănătate publică, a declarat Marissa Esser, care conduce programul de alcool al CDC. "Dar este una dintre principalele cauze de deces care pot fi prevenite".

Un raport publicat vineri s-a concentrat pe mai multe tipuri de decese "induse de alcool", care au fost puse în totalitate pe seama consumului de alcool. Printre exemple se numără insuficiența hepatică sau a pancreasului cauzată de alcool, intoxicația cu alcool, sevrajul și alte boli. Anul trecut s-au înregistrat peste 52.000 de astfel de decese, în creștere de la 39.000 în 2019, informează apnews.com.

Aceasta este cea mai mare rată înregistrată în cel puțin 40 de ani, a declarat autorul principal al studiului, Merianne Spencer.

Rata acestor decese crescuse în cele două decenii de dinaintea pandemiei, cu aproximativ 7% sau până la 7% în fiecare an.

Astfel de decese sunt de 2,5 ori mai frecvente la bărbați decât la femei, dar au crescut pentru ambii în 2020, potrivit studiului. Rata a continuat să fie cea mai ridicată pentru persoanele cu vârste cuprinse între 55 și 64 de ani, dar a crescut dramatic și în cazul altor categorii, înregistrând inclusiv o creștere de 42% în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.