Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECIZIA a judecătorilor: Teroristul din Alba, care punea la cale atentate, rămâne în spatele gratiilor

diicot agerpres

Judecătorii au decis să-l meţină încă 30 de zile în arest pe individul care a sunat la 112 pe data de 1 martie și a anunțat că atât hotelul, cât și Fundația Româno-Americană și Școala Americană vor fi „atacate cu rachete”.

MINUTA:

1248/1/2019 - Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Sec?ia de Combatere a Infrac?iunilor de Terorism ?i a Criminalită?ii Informatice, în dosarul nr. 748D/P/2019, de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului Anghelidi Ovidiu-Nicolae. În baza art. 234 alin. 1 şi art. 236 Cod procedură penală prelungeşte durata măsurii arestării preventive pentru inculpatul Anghelidi Ovidiu-Nicolae pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 12 mai 2019 şi până la data de 10 iunie 2019, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 313 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de consiliu azi, 06 mai 2019, ora 9.40 .

CITEȘTE ȘI: Alimentele care protejează sănătatea oaselor. Conţin toate vitaminele şi mineralele necesare

Procurorii DIICOT au făcut în luna aprilie percheziţii la domiciliul bărbatului de 46 de ani, din comuna Jidvei judeţul Alba. Procurorii au găsit substanțe explozive și inflamabile pe care acesta ”le procurase și le deținea în vederea producerii de mijloace distructive și dispozitive explozive improvizate”.

Procurorii au reținut împotriva sa și faptul că a transmis mesajele de amenințare în numele Organizației ”Vlad Țepeș”, iar la percheziția domiciliară au fost găsite înscrisuri olografe privind solicitarea a 30.000 euro, cu echivalentul sumei în bitcoin, în numele aceleiași organizații, mai spune sursa citată.

Prin ordonanța procurorilor  s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru articolul din legea de combatere a terorismului, care stabilește o pedeapsă de la 5 la 12 ani pentru ”procurarea, deţinerea, confecţionarea, fabricarea, transportul sau furnizarea de produse ori tehnologii cu dublă utilizare sau de produse militare ori de substanţe explozive sau inflamabile, în scopul producerii de mijloace distructive, dispozitive explozive de orice fel, precum şi a substanţelor chimice, biologice, radiologice ori nucleare, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor, animalelor sau mediul.”

Pe 1 martie, Secția 1 Poliție din București a fost sesizată prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că pe raza municipiului Bucureşti, unde funcționează o fundație, a fost primit un apel telefonic, cu amenințarea că va avea loc un atac cu rachetă asupra locației respective.

De asemenea, în aceeași zi, la scurt timp, Secția 1 Poliție a fost sesizată, din nou, prin intermediul serviciului 112, că la un hotel din Calea Dorobanților, din sectorul 1, a fost primit un alt apel telefonic, cu amenințarea că va avea loc un atac cu rachetă și că persoanele prezente au la dispoziție 21 de minute pentru a evacua zona. La finalul mesajului audio, se preciza că organizația ”Vlad Țepeș” revendică ”atentatul”.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință dezvăluie adevăratul motiv: De ce e bine să dormi cu șosetele în picioare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.