DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Decizia CEDO care poate duce la ANULAREA condamnării lui Dragnea/ DOCUMENT

CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a publicat pe 7 iunie 2017 decizia luată în urma deliberărilor de la începutul anului, în cazul "Cerovsek şi Bozicnik contra Sloveniei". Judecătorii CEDO au stabilit că s-a încălcat articolul 6 din Convenţie, care prevedere dreptul la un proces echitabil, din cauza faptului că motivarea unei decizii nu a fost semnată de unul dintre judecători.

Decizia CEDO poate duce la anularea sentinţei şi rejudecarea cazului. Situaţia este una asemănătoare celei a lui Liviu Dragnea. Judecătoarea Livia Stanciu nu a semnat motivarea deciziei de condamnare a liderului PSD în Dosarul Referendumul, deşi a fost preşedintele completului. Aceasta s-a pensionat înainte de redactarea motivării.

Vezi AICI decizia CEDO!

Potrivit Art. 406 din Codul de Procedură Penală, (1) Hotărârea se redactează în cel mult 30 de zile de la pronunţare. (2) Hotărârea se redactează de unul dintre judecătorii care au participat la soluţionarea cauzei, în cel mult 30 de zile de la pronunţare, şi se semnează de toţi membrii completului şi de grefier. (4) În caz de împiedicare a vreunuia dintre membrii completului de judecată de a semna, hotărârea se semnează în locul acestuia de preşedintele completului. Dacă şi preşedintele completului este împiedicat a semna, hotărârea se semnează de preşedintele instanţei. Când împiedicarea îl priveşte pe grefier, hotărârea se semnează de grefierul-şef. În toate cazurile se face menţiune pe hotărâre despre cauza care a determinat împiedicarea.

Motivarea condamnării lui Liviu Dragnea a fost publicată la opt luni după decizia judecătorilor. Preşedintele completului, Livia Stanciu, era deja pensionată şi numită judecător la CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.