Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia CSM în cazul unui procuror DNA care a contestat-o pe Kovesi: A fost delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș Severin

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Doru Ţuluş

Secția pentru procurori a CSM a decis, marți, delegarea procurorului Doru Țuluș, de la Parchetul General, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș Severin, pentru o perioadă de șase luni. Doru Țuluș a fost mutat de la DNA la Parchetul General după ce Kovesi a cerut revocarea lui de la Direcție, potrivit Mediafax.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea domnului Țuluș Doru Florin de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, pe o perioadă de 6 luni, începând cu data de 01.12.2018”, se arată în decizia de marți a Secției pentru procurori a CSM.

Doru Țuluș a fost mutat, de la DNA, la unitatea de la care a provenit, adică la Parchetul General, în anul 2017, după ce Laura Codruța Kovesi (procuror-șef DNA la acel moment) a cerut revocarea din funcție a lui "pentru existența unei suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile".

Citeste si Monica Macovei aruncă în AER imaginea României - Interviu cu acuzații GRAVE, la Deutsche Welle

Mai exact, lui Doru Ţuluş i s-a reproșat faptul că şi-a vândut drepturile litigioase asupra unor restanţe salariale către un om de afaceri - Mihai Rotaru. Ulterior, Rotaru a fost implicat într-unul dintre dosarele ANRP şi a fost trimis în judecată, alături de fostul lider al PDL Ioan Oltean.

Tot atunci, Kovesi a cerut revocarea din funcția de la DNA și pentru Mihaiela Iorga.

Totul ar fi început odată cu apariţia în presă a înregistrărilor cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a discuţiilor a fost deschis un dosar penal pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şedinţele cu procurorii nefiind publice. În această cauză, au fost audiaţi toţi magistraţii care au participat la şedinţele respective, solicitându-se şi realizarea testului poligraf, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Ca urmare a acestei solicitări, Doru Ţuluş, Mihaela Iorga şi Nicolae Marin au sesizat Inspecţia Judiciară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.