Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia justiției în privința asasinului lui John Lennon

johnlennon.com
john lennon

Cererea de eliberare condiţionată formulată de Mark David Chapman, asasinul cântăreţului britanic John Lennon - solistul trupei The Beatles -, a fost refuzată pentru a 11-a oară, a anunţat miercuri cotidianul New York Daily News, citat de DPA.

Chapman va rămâne pentru cel puţin încă doi ani în închisoare până când va deveni din nou eligibil pentru eliberare, după ce Comitetul pentru eliberări condiţionate i-a refuzat această solicitare în data de 19 august, au anunţat oficialii americani, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Raluca Turcan scoate la iveală cifrele pe care nu le știa nimeni: Peste 30% dintre părinți NU vor să își trimită copiii la școală

În vârstă de 65 de ani, Mark David Chapman este încarcerat după ce şi-a recunoscut vinovăţia pentru împuşcarea mortală a celebrului muzician britanic în faţa imobilului în care acesta locuia, situat în Upper West Side din New York, în 1980.

Condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 20 de ani în spatele gratiilor şi închisoare pe viaţă, Chapman se află în prezent în penitenciarul Wende din Alden, o localitate situată la periferia oraşului Buffalo.

În precedentele sale solicitări prin care cerea să fie eliberat condiţionat, el pretindea că l-a descoperit pe Iisus şi a spus că este pregătit să plătească pentru acea crimă rămânând în închisoare "pentru oricât de mult timp va fi nevoie, chiar şi pentru totdeauna".

Văduva lui John Lennon, cântăreaţa şi artista Yoko Ono, s-a pronunţat de mai multe ori împotriva eliberării lui Chapman, spunând că se teme pentru propria siguranţă, dar şi pentru siguranţa celor doi fii ai lui John Lennon, Julian şi Sean. Ea a avertizat şi în legătură cu posibilitatea ca Mark David Chapman să fie atacat de fanii furioşi ai trupei The Beatles aflaţi în căutarea răzbunării.

Citește și: DE NECREZUT Guvernul spune că România poate produce până la sfârşitul anului 50% din necesarul de măşti

La precedenta cerere formulată de Chapman în 2018, Comitetul de eliberări condiţionate a decis că eliberarea sa ar putea deveni o chestiune de siguranţă publică, întrucât "cineva ar putea să încerce şi chiar să reuşească să îl rănească, din furie sau din răzbunare, ori din acelaşi motiv pentru care el l-a ucis pe John Lennon, pentru a deveni celebru".

Chapman a declarat în faţa membrilor acelui consiliu în 2018 că se simte în fiecare an "din ce în ce mai ruşinat" pentru fapta comisă.

"Acum 30 de ani, n-aş putea spune că mi-era ruşine, dar acum ştiu ce înseamnă ruşinea. E atunci când îţi acoperi faţa şi nu vrei să mai ceri nimic", a declarat el în timpul apariţiei sale în faţa Comitetului pentru eliberări condiţionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.