Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia lui Trump cu privire la procedurile de schimbare de sex din spitale a fost anulată de Joe Biden

smartradio.ro
Joe Biden Rachel Levine

Administrația Biden a solicitat spitalelor să efectueze proceduri de schimbare de sexului și să ofere servicii medicale transgender. În caz de refuz, unitățile medicale se vor confrunta cu procese anti-discriminare. Se restabilește astfel o decizie din epoca Obama, care fusese anulată de președintele Donald Trump.

Departamentul de Sănătate și Servicii Umane(HHS) a anunțat că Oficiul său pentru Drepturi Civile va interpreta și va pune în aplicare legile care interzic discriminarea bazată pe sex pentru a include orientarea sexuală și identitatea de gen, în conformitate cu recenta decizie a Curții Supreme.

„Curtea Supremă a arătat clar că oamenii au dreptul de a nu fi discriminați pe bază de sex și de a beneficia de un tratament egal, în conformitate cu legea, indiferent de identitatea lor de gen sau de orientarea sexuală. De aceea, HHS a anunțat că va acționa pe baza rapoartelor conexe de discriminare”, a declarat secretarul HHS Xavier Becerra. „Teama de discriminare poate determina indivizii să renunțe la îngrijiri, cu consecințe negative grave asupra sănătății. Este poziția Departamentului Sănătății și Serviciilor Umane că toată lumea – inclusiv persoanele LGBTQ – ar trebui să poată accesa asistența medicală, fără discriminare sau interferență, punct”.

Regula stabilită de Trump

Administrația Trump a acționat pentru a proteja drepturile de conștiință ale profesioniștilor din domeniul medical care se opun procedurilor transgender sau avort, interpretând „sexul” în sensul biologic. Politica lui Trump a reprezentat o inversare a unei reguli din epoca Obama, care a catalogat persoanele gay și transgender drept clase protejate. Un judecător federal a blocat regula Trump de la intrarea în vigoare, însă administrația Trump a susținut că, deoarece legea privind îngrijirea sănătății este o chestiune separată de legea privind discriminarea în muncă, avea încă puterea de a defini „sexul” ca sex biologic în chestiuni legate de sănătate.

Acum, regula Trump a dispărut oficial, iar cea din epoca Obama a fost restabilită de președintele Joe Biden. Spitalele, clinicile și alți furnizori medicali sunt din nou supuși sancțiunilor guvernamentale dacă refuză intervențiile chirurgicale pentru schimbarea sexului, cum ar fi histerectomiile sau tratamentele hormonale pentru persoanele care se identifică ca transgender.

„Misiunea departamentului nostru este de a spori sănătatea și bunăstarea tuturor americanilor, indiferent de identitatea lor de gen sau de orientarea sexuală. Toți oamenii au nevoie de acces la serviciile de asistență medicală pentru a repara un os rupt, pentru a-și proteja sănătatea inimii și pentru a depista cancerul”, a spus dr. Rachel Levine, prima persoană transgender care devenit ministru adjunct al Sănătății. „Nimeni nu ar trebui să fie discriminat atunci când caută servicii medicale”.

Criticile conservatorilor

Reacționând la anunț, grupurile social-conservatoare au avertizat că spitalele și profesioniștii din domeniul medical ar putea fi forțați să ofere proceduri de schimbare a sexului oricui solicită o astfel de intervenție, chiar și copiilor.

„Nu vă faceți iluzii: politica anunțată astăzi de HHS nu se referă la„ remedierea unui os rupt” sau „la depistarea cancerului”. Nici unui american nu îi era refuzat accesul la aceste tratamente pentru că s-ar fi identificat ca „LGBTQ“, spune Terry Schilling, presedintele American Principles Project. „Mai degrabă, această politică se referă la obligarea spitalelor și a profesioniștilor din domeniul medical să adere la ideologia de stânga în ceea ce privește sexualitatea și genul – și în special să ofere proceduri de schimbare a sexului tuturor persoanelor care o cer, inclusiv copiilor”.

Matt Bowman, consilier senior la Alliance Defending Freedom, a declarat că administrația lui Biden redefineste „arbitrar sexul” prin acțiuni administrative.

„Această acțiune promovează proceduri periculoase pentru minori, amenință să-i oblige pe profesioniștii din domeniul medical să contrazică cele mai bune judecăți medicale cu privire la ceea ce promovează sănătatea pacientului și să-și încalce jurământul”, a spus Bowman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.