Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia TAS în dosarul Platini-FIFA se va lua pe 9 mai

fifa coruptie

Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS) va lua o decizie târziu pe 9 mai în legătură cu suspendarea de șase ani dictată de FIFA împotriva lui Michel Platini, președintele UEFA, a anunțat vineri secretarul general al TAS, Mathieu Reeb, la Lausanne (Elveția), informează AFP.

Dacă suspendarea lui Platini va fi menținută, UEFA, care luni și marți se reunește cu ocazia unui congres la Budapesta, va avea la dispoziție o lună pentru alegerea unui nou președinte înainte de startul EURO 2016, programat pe 10 iunie, în Franța, conform Agerpres.

 

Platini nu a ascuns niciodată că dorește să revină la conducerea forului fotbalistic european și, în această calitate, să deschidă EURO 2016, pe Stade de France. Primul meci al competiției va fi Franța — România.

 

Pe 21 decembrie, Platini a fost suspendat pentru opt ani de către justiția internă a FIFA, fiind privat de orice activitate legată de fotbal, pedeapsă redusă la șase ani în apel în luna februarie.

 

Trimis în instanță ca urmare a dezvăluirilor privind 1,8 milioane euro primiți în 2011 de la FIFA, pentru remunerarea unui serviciu de consilier al lui Joseph Blatter, pe atunci președintele instanței mondiale a fotbalului, Platini a fost găsit vinovat de "abuz de poziție" și "conflict de interese".

 

Blatter, suspendat la rândul său pe șase ani de către FIFA în același dosar, s-a aflat vineri la TAS în calitate de martor, la solicitarea FIFA, în ceea ce ar putea fi o mărturie împotriva lui Michel Platini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.