Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia trimiterii avioanelor de luptă în România pentru 'descurajarea' Rusiei a fost criticată de britanici

vestidinrusia.ro
avioane

Britanicii au criticat informațiile de presă conform cărora, în România, pentru ”descurajarea” Rusiei, au fost deplasate avioane de luptă Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale. Un material în acest sens a fost publicat în The Daily Mail. Potrivit cotidianului, cele șase avioane de luptă vor participa la misiunea de patrulare a spațiului aerian în condițiile agravării situației din estul Ucrainei, relatează RIA Novosti.

În același timp, Ministerul Apărării al Marii Britanii a subliniat că respectiva desfășurare este o acțiune planificată, scrie vestidinrusia.ro.

”Nu are absolut nici o legătură cu țara noastră”, a scris, în comentariul său, utilizatorul Thomas Covenant.

”Indiferent ce fel de război civil s-ar derula în această parte a lumii, să fie problema celor care vor să ia parte la el și, dacă SUA își doresc cu atâta ardoare să încremenească în el, e treaba lor. Noi nu i-am urmat în acea nebunie care a fost în Vietnam și noi nu trebuie să îi urmăm nici acum”, a declarat Scrunchedupthing.

”Boris (Johnson), nu te lăsa dus de val. (Președintele Joe) Biden vrea numai relații deosebite și confortabile”, a apreciat Lidds.

”Iertați-mă, dar nu este problema noastră. În Ucraina a fost instalată o marionetă globalistă, care zdrăngăne din arme. Ei nu sunt parte a NATO. Stați departe de toate astea. Să se descurce singuri cu problemele și scandalurile lor!”, a îndemnat Morpheus.

”Ce să facă șase avioane împotriva forței Rusiei! Glumiți. Rușine guvernelor noastre pentru reduceri (din armata britanică). Printre altele, toate astea nu au nici o legătură cu noi. Să se ocupe Franța și Germania, adică UE. Nu este problema noastră”, consideră Toks.

RIA Novosti menționează că Forțele Aeriene ale Marii Britanii ridică regulat în aer avioane de luptă Typhoon pentru a escorta avioanele rusești ce efectuează misiuni de zbor în spațiul aerian internațional. În iulie 2020, avioanele britanice Typhoon nu au reușit să intercepteze avioane rusești Tu-124, ce efectuau un zbor în spațiul aerian internațional, la nord de Scoția.

Între timp, în Ucraina s-a declarat că autoritățile de la Kiev vor ”o susținere” practică din partea altor țări.

După cum arată RIA Novosti, Kievul afișează disponibilitatea de a declanșa o operațiune militară în Donbass. Aliații Ucrainei exprimă îngrijorare generată de ”concentrarea de trupe” pe care, potrivit spuselor lor, Rusia o realizează la granița cu Ucraina. Moscova a subliniat că Rusia este liberă să-și deplaseze forțele armate pe teritoriul țării sale așa cum dorește.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.