Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia zilei la Summit-ul NATO: Ucraina va primi un nou ajutor substanțial - Biden anunță punctul culminant

ultima ora

Ucraina urmează să primească un nou ajutor ”substanţial” la summitul NATO de la Vilnius, anunţă directoarea Consiliului Naţional al Securităţii (NSC) pentru Europa Amanda Sloat Preşedintele american Joe Biden şi ceilalţi şefi de stat şi de guverne ai NATO au ”convenit în unanimitate” să ofere Ucrainei un nou ajutor ”substanţial”, anunţă miercuri directoarea Consiliului Naţional al Securităţii (NSC) pentru Europa Amanda Sloat, fără să facă vreo precizare în acest sens, relatează CNN, scrie News.ro.

Alianţa Nord-Atlantică organizează la Vilnius prima reuniune a Consiliului NATO-Ucraina, în cursul summitului, după care preşedintele american Joe Biden se întâlneşte cu omologul său ucrainean, iar pe agenda acestei întâlniri bilaterale se află ”o susţinere pe termen scurt şi lung a Ucrainei”, anunţă ea.

Joe Biden urmează să susţină miercuri un discurs major de politică externă, despre forţa şi puterea NATO, anunţă Sloat.

Joe Biden intenționează să anunțe „un punct culminant al unității aliaților în urma summitului” și că „am reușit să mobilizăm lumea pentru a sprijini poporul ucrainean" la finalul summitului NATO de la Vilnius, relatează Reuters.

Reuters citează un oficial de la Casa Albă, care a declarat că Biden va sublinia că "este important să ne bazăm pe această unitate pentru a aborda alte provocări importante ... cum ar fi schimbările climatice, tehnologiile emergente și amenințările la adresa ordinii internaționale bazate pe reguli", a declarat oficialul.

Într-un contrast implicit cu fostul președinte Donald Trump, Biden a încercat să facă din Washington de departe cel mai mare contributor financiar și militar al alianței, o forță motrice pentru consolidarea grupului.

Discursul lui Biden este văzut ca o încercare de a-și aduna aliații și de a-și prezenta rolul pe scena mondială înainte de campania sa de realegere din 2024, pe care se așteaptă să se concentreze pe vindecarea diviziunilor din țară și din străinătate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.