Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie a Guvernului: Românii vor putea intra la spectacole și pe bază de test negativ COVID-19

spotmedia
opera regala londra

Spectacolele se vor putea desfăşura, în perioada următoare, cu ocuparea a 50% din capacitatea sălii, pe lângă dovada trecerii prin boală sau a vaccinării anti-COVID, publicul putând avea acces şi pe baza unui test negativ privind infecţia cu SARS-CoV-2, a anunţat, miercuri, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, după şedinţa de Guvern.

  • "Vin cu o veste bună. La rugăminţile, insistenţele noastre, am reuşit să obţinem, pe perioada următoare, în funcţie de evoluţia pandemică, să se joace spectacolele în spaţiu închis sau deschis, cu 50%, în loc de 30% din locuri ocupate, cu test, până cum era vaccin sau trecere prin boală, iar ultima oră până la care se poate juca e 22,00", a precizat Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că, potrivit Hotărârii CNSU, care a trecut prin Guvern, drumul spre casă nu va putea întrerupt de organele de ordine cu amenzi, atâta timp cât se pot arăta biletele doveditoare că s-a participat la un spectacol.

  • "E important, pentru că, iată, aceste spectacole ale Operei, care sunt extrem de frumoase şi cu o distribuţie remarcabilă şi cu o încărcătură aparte, pot fi văzute azi, poimâine şi pe 12 decembrie cu 50% din capacitatea sălii de spectacol", a menţionat Romaşcanu, referindu-se la spectacolul "Lohengrin", în regia lui Silviu Purcărete, în premieră la centenarul Operei Naţionale Bucureşti.

La 100 de ani de la momentul istoric în care George Enescu a dirijat "Lohengrin" la Opera Naţională Bucureşti, miercuri seara, va avea loc principalul eveniment al stagiunii "Opera 100": premiera cu "Lohengrin" de Richard Wagner, în regia lui Silviu Purcărete, scenografia Dragoş Buhagiar, conducerea muzicală Tiberiu Soare. Spectacolul va avea alte două reprezentaţii, vineri şi duminică, de la ora 18,30.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.