Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie ciudată a justiţiei din Belgia: Salah Abdeslam, inculpat pentru tentativă de omor

europe1.fr
salah abdeslam

Salah Abdeslam, suspectul-cheie în atentatele din noiembrie 2015 de la Paris, a fost inculpat joi la Bruxelles pentru 'tentativă de omor' în ancheta privind schimbul de focuri cu poliţia intervenit în timpul percheziţiei întreprinse pe 15 martie în comuna bruxelleză Forest, a anunţat joi avocatul Sven Mary, citat de AFP.

Pe 15 martie, percheziţia din Forest, legată de atentatele din 13 noiembrie de la Paris, a degenerat într-un schimb de focuri soldat cu moartea unui suspect şi fuga altor doi. Abdeslam, suspectat a fi unul dintre fugarii din apartamentul percheziţionat, a fost arestat trei zile mai târziu la Molenbeek. Amprentele lui Abdeslam, considerat 'creierul' atentatelor din noiembrie 2015 de la Paris şi bănuit de implicare în organizarea atacurilor teroriste din 22 martie de la Bruxelles, au fost găsite ulterior în apartamentul din Forest.

El 'a fost inculpat pentru tentative de omor ca autor sau coautor', a precizat joi avocatul Sven Mary. Potrivit acestuia, dosarul este instrumentat de Isabelle Panou, magistratul bruxellez responsabil cu ancheta belgiană în cazul atentatelor de la Paris. Abdeslam fusese deja inculpat în acest dosar pe 19 martie, a doua zi după arestarea sa la Bruxelles. Salah Abdeslam, 26 de ani, cetăţean francez de origine marocană, crescut în cartierul bruxellez Molenbeek, este unicul supravieţuitor al atentatelor din 13 noiembrie, în prezent fiind încarcerat într-o închisoare de înaltă securitate din Bruges (nord-vestul Belgiei) şi urmează să fie extrădat în Franţa, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.