Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie CNA în cazul Antena 3

antena 3

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, ştirile, dezbaterile și clipurile referitoare la "plimbarea" desfăşurată în jurul Palatului Cotroceni pe 10 august 2014 de jurnalişti şi realizatori ai televiziunii de ştiri Antena 3, la care au participat şi alte persoane. Aceste ştiri, dezbateri şi clipuri au fost difuzate la Antena 3, însă unele dintre acestea au fost difuzate şi pe Antena 1.

În urma difuzării acestora, CNA a primit un număr de 59 de reclamații, unele dintre acestea făcând referire la limbajul folosit, altele la faptul că jurnalişti şi realizatori au vorbit despre "confiscarea" de către Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a televiziunii Antena 3. Alte reclamaţii au făcut referire la faptul că realizatori ai Antena 3 au incitat telespectatorii să participe la această "plimbare".

Prezentă la şedinţa CNA de marţi, reprezentanta Antena 3 şi Antena 1, Mirela Bomboe, a declarat că a constatat "cu stupoare" că foarte multe dintre reclamaţiile făcute pe acest subiect "au acelaşi conţinut". "Este clar că este o acţiune organizată împotriva Antena 3. Probabil vom face demersuri la instituţiile abilitate să aflăm cine sunt persoanele care fac aceste reclamaţii, cine mobilizează aceste persoane, cred că este interesant să vedem cine sunt în realitate", a mai spus Bomboe.

Valentin Jucan a propus amendarea Antena 3 cu 30.000 de lei, pentru încălcarea mai multor articole din Legea audiovizualului şi a Codului audiovizualului, însă propunerea sa nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a fi aplicată.

"Pentru" aplicarea amenzii au votat Valentin Jucan, Florin Gabrea, Lorand Turos, Laura Georgescu şi Gabriel Tufeanu, în timp ce "împotrivă" au votat Monica Gubernat, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Discuţiile pe acest subiect ar putea fi reluate într-o nouă şedinţă a CNA, dacă un membru al Consiliului va solicita acest lucru.

Valentin Jucan a părăsit nemulţumit şedinţa CNA de marţi, din cauză că subiectul nu va fi repus automat pe ordinea de zi a unei şedinţe a Consiliului viitoare. "Sparg un cvorum absurd (...) Asta e o instituţie de grădiniţă, pe care o giraţi", le-a spus Valentin Jucan celorlalţi membri ai CNA în timp ce părăsea şedinţa.

După ieşirea acestuia din sala de şedinţe, în lipsa cvorumului, sedinţa CNA a fost suspendată.

Însă membrul CNA Monica Gubernat a spus că subiectul ICA (în care a fost condamnat Dan Voiculescu) va fi discutat de Consiliu. De altfel, în şedinţa de marţi, şi Laura Georgescu, preşedintele Consiliului, a spus că CNA a realizat o monitorizare de linie pe toate posturile, pe subiectul ICA, transmite mediafax.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.