Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră a CEDO: Ce s-a hotărât

CEDO

Decizie de ultimă oră a CEDO prin care Curtea întărește faptul că Convenția Europeană a Drepturilor Omului nu include un drept la mariaj pentru cuplurile de același sex. Totodată, reglementarea căsătoriei rămâne subiect exclusiv al legilor naționale ale Statelor contractante.

"Senatul ne-a informat că până la finalul acestei săptămâni urmează să înainteze Curții Constituționale proiectul legii de revizuire a Constituției (inițiativa cetățenilor) și listele de susținători. Dacă se trece cu bine de controlul Curții, contăm pe sprijinul dvs. pentru promovarea proiectului.

Repetăm: Familia și Căsătoria sunt realități obiective, verificate istoric. Definiția lor legală derivă din aceste realități: dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie este un drept comun al bărbatului și al femeii care, formând un cuplu, recunoscut prin căsătorie, pot întemeia în mod natural o familie. Nimic din acestea nu este o invenție a noastră. Prin inițiativa de revizuire a Constituției, Coaliția pentru Familie nu dorește nicio „revoluție” și nici introducerea unei noi norme de drept, ci păstrarea și conservarea acestor realități care stau la temelia civilizației.", se anunță într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.