Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultima ora a DNA. L-au trimis in judecata si i-au pus sechestru pe avere

dna

Daca premierul Victor Ponta a avut noroc sa nu fie chemat la DNA luni, procurorul de caz fiind in vacanta, potrivit unor surse judiciare, altii nu au avut parte de vesti bune de la DNA. Este cazul unui ofiter de politie trimis in judecata pentru luare de mita si trafic de influenta. Mai mult, procurorii au dispus punerea unei parti a averii sale sub sechestru asigurator.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara, au dispus trimiterea în judecată, în stare de detenţie în altă cauză, a inculpatului ŢURĂI ARMANDO-IULIAN, la data faptelor ofiţer de poliţie în cadrul I.P.J. Timiş - Serviciul de Investigare a Fraudelor, având gradul profesional de comisar şef, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În luna mai 2013, inculpatul Ţurăi Armando-Iulian a pretins şi primit de la o persoană (martor denunţător) suma de 3.000 euro, în schimbul promisiunii că va interveni la funcţionari din cadrul I.T.M (Inspectoratul Teritorial de Muncă) Timiş, în vederea denaturării rezultatelor unui control efectuat de această instituţie la societatea comercială administrată în fapt de martorul denunţător, cu consecinţa neluării măsurilor legale care se impuneau în urma controlului.

În luna septembrie 2014, inculpatul Ţurăi Armando-Iulian, în calitatea de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Timiş - Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins şi primit de la o altă persoană (martor denunţător), suma de 4.000 lei, în schimbul promisiunii făcute acestuia că se va stinge prejudiciul reclamat de Administraţia Finanţelor Publice Timiş într-un dosar de urmărire penală şi că va fi dispusă o soluţie de netrimitere în judecată a martorului denunţător.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce aparţine inculpatului, până la concurența sumelor de 3.000 de euro şi 4.000 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş cu propunerea de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Inculpatul Ţurăi Armando-Iulian a fost condamnat definitiv la data de 04 mai 2015 la o pedeapsă privativă de libertate, pentru fapte de corupție, într-un dosar instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timişoara (a se vedea comunicatul nr. 1794/VIII/3 din data de 11 decembrie 2014).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.