Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră a Guvernului: 2 septembrie, zi de DOLIU NAŢIONAL

guvern dacian ciolos

Guvernul a declarat 2 septembrie ca zi de doliu naţional pentru românii decedaţi în cutremurul din Italia, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. Potrivit Hotărârii de Guvern, toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, în ziua de 2 septembrie, au obligaţia arborării drapelului României în bernă.

Totodată, actul normativ prevede că drapelul României în bernă se mai arborează: la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României; la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi în aeroporturi, porturi, gări şi autogări; ca pavilion pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc.

Citește și: Viktor Orban o felicită pe Simona Pop, medaliată cu aur la Olimpiada de la Rio: Sportiva vrea cetățenia maghiară

Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă, se precizează în HG-ul aprobat de Executiv. De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune şi instituţiile de cultură îşi vor adapta vineri programul în mod corespunzător. În urma seismului din Italia au murit 11 români, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.