Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră a lui Mike Pence: Îşi amână cu câteva zile deplasarea în Egipt şi Israel, pentru a fi prezent la un vot important în Senat

captura Facebook
Mike Pence

Vicepreşedintele american Mike Pence se va deplasa săptămâna viitoare în Egipt şi în Israel, în pofida manifestaţiilor, tensiunilor diplomatice şi anulării unor întâlniri prevăzute în regiune, după decizia unilaterală şi controversată a preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitală a Israelului, transmite AFP. Vizita, care urma să înceapă sâmbătă, a fost amânată pentru marţi, întrucât republicanii ar putea avea nevoie de votul decisiv al lui Pence, în calitate de vicepreşedinte, în cazul unui balotaj în Senat la legea privind reducerile fiscale, a explicat pentru Reuters un oficial de rang înalt de la Casa Albă, conform Agerpres.

'Nu ne aşteptăm să fie nevoie de votul său, dar nu vrem (să riscăm) scenariul în care el se află în celălalt capăt al lumii şi trebuie să-l aducem înapoi', a declarat oficialul. Decizia republicanilor survine în contextul în care senatorul John McCain, care se luptă cu un cancer la creier, se află miercuri în spital.

Potrivit unor consilieri ai lui Pence, vizita, care va dura cinci zile, va începe marţi, la Cairo, unde vicepreşedintele se va întâlni cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi. Joi, la Ierusalim, Mike Pence va avea o întrevedere cu premierul Benjamin Netanyahu şi va rosti un discurs în Knesset, parlamentul israelian.

Donald Trump a declanşat critici aproape unanime prin decizia sa din 6 decembrie, ce constituie o schimbare radicală faţă de politica predecesorilor săi. Responsabili palestinieni sau copţi din Egipt au declarat deja că vicepreşedintele american nu este binevenit în regiune. Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a anulat întâlnirea prevăzută cu Pence la Ramallah, subliniind că SUA nu mai au un rol de jucat în procesul de pace israeliano-palestinian.

De altfel, pare puţin probabil că Mike Pence, un creştin fervent, să meargă în pelerinaj la Betleem, în Cisiordania ocupată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.