Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră: Comisia Europeană spune că nu vrea anchetă privind cauza morții lui Navalnîi

Captură video
Navalnii

Peter Stano, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a afirmat marţi că nu este necesară o anchetă penală pentru a dovedi vina autorităţilor ruse în privinţa morţii disidentului Aleksei Navalnîi, transmite ANSA, scrie Agerpres.

Vicepremierul italian Matteo Salvini apreciase anterior că modul în care s-a produs decesul trebuie stabilit de medici şi magistraţi, menţionează aceeaşi agenţie. "Mi-e greu să îmi dau seama ce se întâmplă în Italia, cum pot judeca ce s-a întâmplat de cealaltă parte a lumii?", s-a întrebat el retoric, a spus el, susţinând că deocamdată este imposibil de stabilit cine este vinovat.

Solicitat să comenteze poziţia lui Salvini, Stano a declarat că "nu avem nevoie de anchete penale pentru a stabili exact ce a provocat moartea" disidentului.

Purtătorul de cuvânt a subliniat că Navalnîi a fost supus unor "intimidări continue" şi a reamintit că Italia a fost de acord cu declaraţia prin care Uniunea Europeană a condamnat Rusia pentru moartea acestuia. Văduva lui Navalnîi, Iulia Navalnaia, l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că este responsabil de moartea soţului ei. Ministrul italian de externe Antonio Tajani a declarat că Navalnîi a fost "ucis după ani de persecuţii pe nedrept".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.