Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră în proiectul minier de la Roşia Montană. Iohannis şi Ponta au fost somaţi

rosia

Gabriel Resources, acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation, a trimis o notificare oficială preşedintelui şi premierului în care le cere să între în proces de consultare pentru demararea proiectului aurifer, potrivit unui comunicat al companiei.

Comunicatul arată că RMGC vrea acest dialog "pentru că autorizarea proiectului minier de la Roşia Montană să progreseze" şi arată că firma-mama vrea să evite o acţiune de arbitraj internaţional şi nu a iniţiat niciun demers în instanţele internaţionale de arbitraj. În schimb, compania arată în comunicat că "în caz contrar, dacă grupul Gabriel nu va putea obţine o soluţie satisfăcătoare ... este pregătit să-şi prezinte pretenţiile în cadrul arbitrajului internaţional", scrie hotnews.ro.

Vezi AICI comunicatul Gabriel Resources!

Proiectul minier de la Roşia Montană a fost suspendat după protestele care au avut loc în mai multe oraşe din ţară. Premierul Victor Ponta s-a declarat de acord cu proiectul de la Roşia Montană în calitate de premier, dar împotriva proiectului în calitate de deputat. Klaus Iohannis a vorbit de mai multe ori despre proiectul minier, de fiecare dată declarându-se în principiu pentru exploatare, dar împotriva proiectului aşa cum este el conceput în prezent, din cauza efectelor negative asupra mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.