Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de URGENŢĂ luată de Obama în legătură cu situaţia din Turcia

obama erdogan

Preşedintele SUA, Barack Obama, a convocat sâmbătă dimineaţa o reuniune cu consilierii săi în probleme de securitate şi afaceri externe, în legătură cu situaţia din Turcia după tentativa de lovitură de stat eşuată, informează un comunicat al Casei Albe, preluat de AFP, potrivit Agerpres.

Reuniunea este programată să înceapă la ora 14.30 GMT.

Vezi şi: Tensiuni Turcia-SUA: Baza militară de operaţiuni anti-ISIS, SIGILATĂ

Preşedintele Obama a îndemnat vineri toate partidele din Turcia să sprijine guvernul 'democratic ales' al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. 

SUA au 2.200 de militari şi membri ai personalului civil al Pentagonului desfăşuraţi în Turcia, stat NATO şi partener crucial al Washingtonului în regiune. 

Circa 1.500 dintre aceştia sunt staţionaţi la Incirlik, bază militară din sudul ţării de unde aviaţia americană declanşează misiuni împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.

Vezi și: ATENȚIE - Imagini DURE. Scene ȘOCANTE în Turcia: Un militar a fost DECAPITAT / FOTO

Statele Unite vor ajuta Turcia în ancheta privind lovitura de stat militară eşuată şi invită autorităţile turce să furnizeze probe împotriva clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de preşedintele Recep Tayyip Erdogan că este principalul responsabil al acestei tentative de a-l înlătura de la putere, a declarat sâmbătă secretarul american de stat, John Kerry. 

Potrivit agenţiei Reuters, clericul Fethullah Gulen, care s-a autoexilat în SUA de mai mulţi ani, a negat categoric că ar fi jucat vreun rol în această lovitură de stat şi a spus că o condamnă 'în cei mai puternici termeni'. 

Clericul musulman este acuzat de administraţia preşedintelui Erdogan că încearcă să construiască 'o structură paralelă' în armată, justiţie, mass-media şi învăţământ pentru a prelua puterea în Turcia, acuzaţii negate de Gulen.

Vezi şi: Decizie fără PRECEDENT în Turcia, după tentativa de lovitura de stat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.