Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni Turcia-SUA: Baza militară de operaţiuni anti-ISIS, SIGILATĂ

Incirlik

Tentativa de lovitură de stat din Turcia afectează şi relaţia militară cu SUA. Potrivit CNN, care citează consulatul SUA, baza militară de la Incirlik a fost sigilată, iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă. Baza militară Incirlik este folosită de coaliţia condusă de SUA pentru a lansa atacuri aeriene împotriva Statului Islamic în Siria şi Irak. Iniţial, baza militară nu fusese afectată de tentativa de lovitură de stat.

Vezi și: ATENȚIE - Imagini DURE. Scene ȘOCANTE în Turcia: Un militar a fost DECAPITAT / FOTO

Autorităţile militare turce au închis şi spaţiul aerian din jurul bazei militare Incirlik din sudul Turciei, ceea ce a dus la o sistare a misiunilor aeriene americane împotrivia ISIS, a declarat un oficial militar pentru CNN.

Turcii i-au informat pe americani că spaţiul aerian va rămâne închis până când situaţia va fi 100% sub control în zonă, în urma tentativei de lovitură de stat.

Autorităţile turce au transmis că vor să se asigure că toate elementele din forţele aeriene sunt în mâni pro-guvernamentale, după ce mai multe avioane au fost folosite de rebeli vineri.

S-a făcut doar o excepţie: un mic număr de avioane americane care erau deja în misiuni înainte de închiderea spaţiului aerian au primit perimisiunea de a se întoarce şi de a ateriza la Incirlik. Nu se ştie cât va dura blocajul.

Vezi şi: Decizie fără PRECEDENT în Turcia, după tentativa de lovitura de stat

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.