Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie DRASTICĂ a SUA după ce Coreea de Nord a bombardat Coreea de Sud

coreea

Statele Unite ale Americii şi Coreea de Sud au făcut o 'pauză prestabilită' în cadrul manevrelor militare anuale dintre cele două ţări, a anunţat vineri un oficial american, pe fondul intensificării tensiunilor între cele două Corei.

'Este o pauză prestabilită', a afirmat oficialul american sub rezerva anonimatului, adăugând că este o 'practică obişnuită' ca exerciţii militare de o asemenea durată să fie oprite temporar şi să se analizeze rezultatele obţinute.

Mai înainte, un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat că exerciţiul militar anual între SUA şi Coreea de Sud, denumit Ulchi Freedom Guardian, a început luni pe 17 august şi se va încheia pe 28 august.

Vineri, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ordonat vineri trupelor sale să fie gata de război, iar Seulul şi-a plasat armata în stare de alertă maximă.

Aceste trupe trebuie să fie 'gata de luptă şi de lansarea de operaţiuni surpriză', în timp ce întreaga linie a frontului trebuie să se găsească 'într-o semi-stare de război', a decretat Kim Jong-Un, citat de KCNA. El a lansat în acelaşi timp un ultimatum prin care cere Seulului să înceteze difuzarea de mesaje de propagandă prin difuzoarele amplasate la frontieră, ameninţând că, în caz contrar, Coreea de Sud se expune la acţiuni militare. Ultimatumul expiră sâmbătă la ora 08.00 GMT.

Seulul acuză, la rândul său, Phenianul de a fi provocat schimbul de tiruri de joi, când Coreea de Nord a bombardat o unitate a armatei sud-coreene în partea vestică a graniţei ce divizează Peninsula Coreea, iar Coreea de Sud a lansat, ca represalii, zeci de obuze de cealaltă parte a graniţei cu Nordul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.