Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie DURĂ în Germania: Deutsche Telekom suspendă acordurile 5G din cauza incertitudinii politice

lemondeinformatique.fr
5g

Deutsche Telekom (DT) a anunţat miercuri că a suspendat toate tranzacţiile legate de reţelele 5G deoarece aşteaptă clarificări în dezbaterea privind potenţialele temeri legate de securitatea echipamentelor Huawei, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

"Pe fondul situaţiei politice neclare, nu ne vom angaja în niciun fel de contract 5G cu niciun furnizor. În prezent îi informăm pe furnizori în legătură cu această decizie", se arată în comunicatul celui mai mare operator european de telecomunicaţii.

Citește și: Cel mai bogat ministru din cabinetul Orban-Ce avere are Monica Anisie .

Deutsche Telekom a lansat 5G în câteva oraşe germane, iar în Berlin proiectul pilot este în colaborare cu Huawei. Compania intenţionează să extindă acoperirea în 20 oraşe germane anul viitor.

La finele lunii mai, Guvernul american a decis să impună restricţii Huawei, acuzând cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii că este vulnerabil la implicarea în activităţi contrare cu securitatea naţională sau cu interesele din domeniul politicii externe.

Luna trecută, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, Robert O'Brien, a cerut din nou guvernului de la Berlin să nu încheie contracte cu compania chineză Huawei pentru reţelele 5G.

"Sperăm să obţinem cât mai curând clarificări politice privind reţeaua 5G, astfel încât să nu rămânem în urmă", a precizat Deutsche Telekom.

Citește și: Ludovic Orban și-a făcut publică declarația de avere-Cât este de bogat, de fapt, premierul României

Eliminarea echipamentelor Huawei din Europa nu va fi uşor de făcut, avertizează analiştii, întrucât majoritatea operatorilor de telefonie a comandat echipamente de la firma chineză. Deutsche Telekom a instalat sisteme Huawei în câteva dintre miile sale de turnuri de telefonie mobilă. În plus, tehnologia firmei chineze formează coloana vertebrală pentru unele din produsele cloud ale grupului german.

Reţelele de telefonie mobilă 5G, care deocamdată sunt într-un stadiu incipient, promit o viteză de transfer a datelor de 50 până la 100 de ori mai rapidă comparativ cu actualele reţele 4G şi vor fi o infrastructură vitală pentru o gamă largă de industrii, precum automobilele autonome. Însă 5G se anunţă a fi o tehnologie scumpă. Pentru a putea respecta ceea ce promite această tehnologie, respectiv viteze mai mari de transfer, automobile autonome şi jocuri şi video de înaltă definiţie, reţelele 5G vor trebui să fie mai dense pentru a putea face faţă traficului crescut de date.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie.

Citește și: Codul Penal este de partea lui Liviu Dragnea-Cum ar putea fi eliberat mai devreme

Deutsche Telekom controlează un pachet majoritar din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.