Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie EXPLOZIVĂ în Parlament pentru scriitorii din pușcării

breaking news

Senatorii jurişti au amendat, marţi, proiectul privind aprobarea OUG 24/2016, care modifică Legea referitoare la executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în sensul acordării unei reduceri a pedepsei de 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie realizată.

În forma iniţială a textului ordonanţei, articolul 96, alin. (1), lit. f) era modificat în sensul acordării unei reduceri a pedepsei de 20 de zile, indiferent de numărul lucrărilor ştiinţifice scrise sau al invenţiilor brevetate. 

"În cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii brevetate, se consideră 20 de zile executate, indiferent de numărul lucrărilor ştiinţifice sau a invenţiilor realizate, pentru întreaga durată a executării pedepsei, inclusiv în cazul pedepselor contopite", stipula actul normativ. 

Potrivit amendamentului formulat de Comisia pentru drepturile omului şi însuşit de Comisia juridică, în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii brevetate, se consideră 20 de zile executate, pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie realizate. 

În timpul dezbaterilor, Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului şi membru al Comisiei juridice, a precizat că redactarea unei astfel de lucrări implică ani de studiu şi de cercetare. 

"Eu nu spun că pentru o lucrare cu adevărat ştiinţifică se transpiră cu sânge, ceea ce se şi face, dar nici nu pot să cad în extrema ordonanţei şi să spun - 20 de zile pentru un profesor universitar care a stat cinci zile după gratii şi a scris cinci lucrări. Nu se poate. Este o nedreptate pe care o face ordonanţa. De aceea facem un compromis. După părerea mea e puţin, dar e părerea mea. Cel puţin 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică este oricum mai mult decât zice ordonanţa", a afirmat Chelaru. 

Comisia juridică a adoptat raportul favorabil cu amendamentul amintit, cu unanimitate de voturi. Propunerea va fi înaintată plenului Senatului care este prima Cameră sesizată în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.