Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie fără precedent în Biserica Ortodoxă: Totul s-a întâmplat după scandalurile ruşinoase în care au fost implicaţi prelaţii

Patriarhia Romana

Decizie fără precedent în cadrul Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Totul s-a decis după ultimele scandaluri ruşinoase în care au fost implicaţi mai mulţi prelaţi. "Preotii care nu sunt demni de haina preoteasca, si care stiu ca nu se pot indrepta, ar trebui sa plece singuri din biserica, sa nu astepte sa fie ajutati sa plece", acesta este mesajul Patriarhiei Romane care a luat o decizie fara precedent dupa scandalurile rusinoase in care au fost implicate mai multe fete bisericesti.

Citește și: Anunţ APOCALIPTIC pentru Laura Codruţa Kovesi: Când va pleca din fruntea DNA

Este si cazul parintelui Cristian Pomohaci acuzat ca a incercat sa corupa sexual minori. " Asistam la o prabusire a nivelului moral printre clerici", recunosc chiar cei care ii pastoresc pe preoti. “Un preot trebuie sa fie un reper de viata crestina. Atunci cand viata lui personala nu coincide cu discursul sau, evident ca are o problema.', spune Vasile Banescu, anunţă ProTV.

Citește și: Scandal la nivel înalt la summitul G-20: Ce a anunţat Angela Merkel după întâlnirea cu Recep Erdogan

Intr-un limbaj popular, Patriarhia se refera la acel impamantenit "sa faci ce zice popa, nu ce face popa". Pentru prima data, Sfantul Sinod a hotarat ca va verifica teminic disciplina celor care slujesc in biserici. Ingrijorarea inaltilor prelati a crescut odata cu scandalurile in care au fost implicate fete bisericesti. Deocamdata preotul Cristian Pomohaci asteapta sa vada daca va fi caterisit. In plus el este anchetat si de procurori pentru coruperea sexuala a unui minor.

Pe de alta parte, la sfarsitul lunii trecute alti trei preoti au fost trimisi in judecata pentru ca l-ar fi santajat pe episcopul de Husi cu imagini compromitatoare in care respectivul ar fi aparut alaturi de un fost elev de la seminar. ''Aceste cazuri, evident, nu trebuie ascunse. Sunt cazuri triste, care trebuie analizate. Un preot care are o problema morala grava asa trebuie sa se aseze in fata constiintei si sa decida ce este mai bine pentru el si pentru institutie. Cand un preot nu se poate intoarce pe calea buna acel om nu este pregatit pentru a ramane preot si nu mai ramane. In mod firesc ar trebui sa ia decizia singur. Cand nu o ia, va fi ajutat sa plece. Va fi chemat, mustrat, scos din preotie'', mai spune Bănescu.  Cati preoti cazuti in pacat au fost indepartati din Biserica nu se stie concret pentru ca nu exista date centralizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.