Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie fără precedent în Parlament. Acces restricționat pentru AUR

Inquam Photos / Saul Pop
George Simion Simonis

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a adoptat astăzi o decizie fără precedent pentru Parlament. După protestul AUR de ieri din Parlament, conducerea Camerei Deputaților, în frunte cu președintele interimar, Alfred Simonis, a decis să restricționeze accesul membrilor AUR, al colaboratorilor și invitaților grupului parlamentar al partidului condus de George Simion pe o perioadă nedeterminată.

Decizia a fost introdusă suplimentar pe ordinea de zi a Biroului Permanent, ea nefigurând pe ordinea de zi inițială.

Astfel, în urma hotărârii de astăzi a Biroului Permanent al Camerei Deputaților, grupul AUR, parlamentarii acestui partid, nu vor putea să mai primească invitați sau colaboratori în clădirea Parlamentului până când nu vor fi înăsprite condițiile de acces pentru reprezentanții partidului condus de George Simion.

În semn de protest față de această decizie, deputatul AUR, Ringo Dămureanu, a anunțat că își dă demisia din funcția de chestor al Camerei Deputaților. Acesta i-a acuzat pe reprezentanții PSD și PNL că vor să militarizeze accesul în clădirea Parlamentului și să blocheze activitatea grupului parlamentar al AUR.

În urma hotărârii Biroului Permanent al Camerei Deputaților, George Simion nu va putea să mai primească nici vizitele unor ambasadori, așa cum s-a întâmplat anul trecut cu ambasadorii Israelului și Italiei. De asemenea, reprezentanții grupului parlamentar AUR nu vor putea să mai primească nici delegații oficiale din alte state.

Este pentru prima dată când în Parlamentul României unui partid de opoziție îi sunt limitate o serie de drepturi în urma deciziei luată de o majoritate parlamentară.

Amintim că în trecut, reprezentanții USR au avut parte de un tratament cu mult mai blând față de reprezentanții AUR pentru protestele pe care le-au organizat în Parlament. În legislatura 2016 – 2020, USR a avut mai multe manifestații în Parlament la care au participat simpatizanți ai acestui partid, care au intrat în clădirea Parlamentului cu portavoci, bannere și alte materiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.