Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie fara precedent la Casa Alba

casa alba

Casa Albă a anunţat marţi că a angajat prima persoană deschis transsexuală, o iniţiativă salutată de asociaţiile de apărare a persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transsexuale (LGBT), relatează AFP şi Reuters.

Raffi Freedman-Gurspan, fostă activistă, va lucra într-o echipa de recrutare pentru executivul SUA.

"Angajamentul de a ameliora viaţa americanilor transsexuali, în special a transsexualilor de culoare şi celor care trăiesc în sărăcie, reflectă valorile acestei administraţii", a declarat Valerie Jarrett, consilier al preşedintelui Barack Obama.

Centrul naţional pentru drepturi egale ale transsexualilor, unde a lucrat Raffi Freedman-Gurspan, a salutat o numite "istorică".

În urmă cu un an, preşedintele Barack Obama şi-a extins dispozitivul federal de luptă împotriva discriminării la locul de muncă. Până atunci, culoarea, originea, religia, sexul, handicapul, vârstă şi orientarea sexuală intrau în categoriile protejate în administraţiile federale. Preşedintele Statelor Unite, care se loveşte asupra acestui subiect de o puternică opoziţie în Congresul cu majoritate republicană, a extins, printr-un decret, aceste protecţii la funcţionarii transsexuali.

Obama, care este în prezent în vacanţă în insula Martha's Vineyard din Massachusetts, s-a opus iniţial căsătoriei gay dar s-a declarat în favoarea ei în 2012 şi a făcut din drepturile LGBT o prioritate a mandatului său, ajutând să se pună capăt politicii "don't ask, don't tell" ("nu întreba, nu spune") care a împiedicat bărbaţi în mod deschis gay şi femei să servească în armată, aminteşte Reuters.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.