Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie fără precedent la Iași - Ar putea fi afectați Ion Iliescu și Adrian Năstase

libertatea.ro
ion iliescu

Adrian Năstase și Ion Iliescu ar putea rămâne fără titlul de „Cetățean de onoare al Iașiului” din cauza problemelor cu legea. Un nou regulament al primăriei stabilește, în premieră, condițiile în care poate fi retrasă distincția potrivit digifm.ro

Condamnările pentru acte de corupție sunt principalul motiv, iar fostul premier va fi primul exclus. Consilierii locali spun că vor propune să i se retragă titlul și fostului președinte deoarece este judecat pentru crime împotriva umanității.

DNA s-a răzgândit după o campanie de presă - Dosar important readus în atenția structurii centrale

Pe lista de cetățeni de onoare ai Iașiului sunt peste 100 de persoane: artiști, medici, profesori, dar și politicieni notorii.

Printre persoanele care ar putea să fie excluse din acest punct de vedere se află și Adrian Năstase, fostul premier. Una, să spunem, dintre condițiile de excludere ar fi o condamnare definitivă și irevocabilă pentru un act de corupție și o a doua condiție ar fi ca o instanță să scoată la iveală sau o altă instituție că a fost colaborator al Securității, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașiului.

Am propus ca în Consiliul Local să retragem titlurile de „Cetățean de onoare” acordate domnilor Adrian Năstase și Ion Iliescu. În cazul primului, a fost condamnat definitiv pentru acte de corupție, și în cazul celui de-al doilea a fost pus sub acuzare pentru crime împotriva umanității, a precizat, la rândul său, Răzvan Timofciuc, consilier local.

Pentru că proiectul este încă în dezbatere publică, oricine își poate spune părerea, dacă titlul de „Cetățean de onoare” poate fi retras pentru cei care au comis fapte reprobabile. Noul regulamnt de acordare și de retragere a distincției va fi adoptat de Consiliul Local după 15 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.