DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

DECIZIE GREA la Curtea de Apel - Bucureștenii află luni dacă RADET intră, irevocabil, în faliment

judecator justitie

O secție de civil de la Curtea de Apel București a amânat în 4 noiembrie, pentru luni, decizia irevocabilă pe care trebuie să o ia în privința declarării falimentului Regiei Autonome a Distribuție a Energiei Termice (RADET).

Concret instanța a judecat apelul instituției împotriva deciziei din 17 aprilie a Tribunalului București prin care s-a stabilit declararea falimentului RADET.

Citește și: Ministrul Economiei vorbește despre falimentul RADET: Primăria Capitalei să fie pregătită!

„Admite excepţia inadmisibilităţii addendumului la planul de reorganizare depus la data de 19.12.2018. Respinge ca inadmisibil addendumul la planul de reorganizare depus la data de 19.12.2018. Respinge ca neîntemeiată cererea de confirmare a planului de reorganizare al debitoarei REGIA AUTONOMA DE DISTRIBUTIE A ENERGIEI TERMICE BUCURESTI.

În temeiul art. 145 alin. 1 lit. B teza finală, din Legea nr. 85/2014 privind procedura insolvenţei, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului REGIA AUTONOMA DE DISTRIBUTIE A ENERGIEI TERMICE BUCURESTI.

În temeiul art. 145 alin. 2 din Legea nr. 85/2014 privind procedura insolvenţei ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare.

Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabileşte termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate până la deschiderea procedurii.

Dispune întocmirea şi predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii.

Fixează următoarele termene limită: a) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor menţionate la art. 146 alin. (3) din lege, în vederea întocmirii tabelului suplimentar – 31.05.2019; b) termenul de verificare a creanţelor menţionate la art. 146 alin. (3) din lege, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului suplimentar al acestora – 01.07.2019; c) termenul de depunere la tribunal a contestaţiilor, care va fi de 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului suplimentar; d) termenul de întocmire a tabelului definitiv consolidat – 31.07.2019. Numeşte lichidator judiciar provizoriu pe ROMINSOLV SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de lege, cu o remuneraţie provizorie de 1.500 lei din averea debitorului.

Pune în vedere lichidatorului judiciar prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990, republicată şi dispune îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi. În temeiul art. 146 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 85/2014 privind procedura insolvenţei, dispune ca lichidatorul judiciar să trimită o notificare privind intrarea debitorului în procedura falimentului prin procedura generală, ridicarea dreptului de administrare şi dizolvarea acestuia, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor/administratorul judiciar, menţionată la art. 146, debitorului şi oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii.

Fixează termen pentru continuarea procedurii la 11.09.2019, C. 5, ora 09.00. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicare prin publicare în BPI ce se va depune la Tribunalul Bucureşti, secţia a VII-a civilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 17.04.2019”, a stabilit atunci Tribunalul București.

Citește și: Gabriela Firea, replică dură pe tema falimentului RADET: 'Premierul sadic Orban a dat ordin pe unitate'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.